Mozgalmas volt a március 15-i megemlékezés: néhány száz résztvevővel ellentüntetés is zajlott a Nemzeti Múzeum közelében, a tüntetésspecialista (hídfoglaló, robbantással pártot alapító) Büki Zoltán vezetésével, de az ígért ''világszenzációból'' egy performansz lett. Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti ünnep legaktuálisabb kérdésének az európai menekültválságot nevezte ki, a Nemzeti Múzeumnál mondott beszédének túlnyomó része ezzel foglalkozott. A pedagógusok tiltakozásait támogatva több tízezer ember vonult a Hősök teréről a Kossuth téri nagygyűlésre. Képek a nemzeti ünnepről.

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. Észak-budai Fűtőművének 203 méter magasa kéménye nemzeti színekkel megvilágítva március 14-én.
©
Áder János köztársasági elnök az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját.
©
Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnök-frakcióvezetője a Pilvax étteremben.
©
Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke beszédet mond a párt Mit kíván a magyar nemzet? címmel meghirdetett tüntetésén Budapesten, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt.
©
©
Lengyel vendégek a Múzeumkert előtt.
©
Orbán Viktor érkezik.
©
©
Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Civil Társaság vezetője beszédet mond a szervezet demonstrációján a Kálvin téren
©
Orbán Viktor beszéde
©
©
Orbán Viktor beszédét a Kálvin téren tartott rendezvény után bekiabálók próbálták megzavarni.
©
©
©
A Nemzeti Lovas Díszegység, valamint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 168. évfordulóján rendezett állami ünnepség résztvevői vonulnak az Erzsébet hídon a budai Várba.
©
Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédet mond pártja megemlékezésén a Petőfi téren.
©
Jelmezes fotózás a Várkert Bazárban.
©
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán.
©
Tömeg a földalatti felé a Deák téren
©
Rendőri felvezetéssel a Hősök teréről indult a ''Tanítanék'' demonstráció.
©
©
Pukli István a menet élén.
©
Tömeg a Kossuth téren.
©
Pukli István beszéde közben.
©
©
©

Kövessenek minket a Facebookon is!