Bejelentkezés  

Fotó: íme az új királyi család

hvg.hu

Üdvözlet az egybegyűlteknek: VI. Fülöp spanyol király, Letizia királynő, Sofia (kékben) és Eleonóra hercegnők a Palacio de Oriente erkélyén.

Fotó: íme az új királyi család

Mindennapok a csodálatos Türkmenisztánban – Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu 9 hozzászólás

Szerdán Budapestre érkezik Türkmenisztán elnöke, Gurbanguli Berdimuhamedov. Az elnök látogatásáról nem sokat tudni, korábban azt lehetett hallani, gazdasági megállapodásokat is köt a türkmének vezetője a magyar kormánnyal. A közép-ázsiai állammal egyelőre alig kereskedünk, de az ottani kapcsolatok kiépítése teljesen más mederben zajlik, mint Nyugaton. Az meg, hogy az ország gyakorlatilag egy diktatúra, a nyugati kormányokat sem zavarja az üzletelésben, a magyar kormány is pragmatista megközelítést visz.

Mindennapok a csodálatos Türkmenisztánban – Nagyítás-fotógaléria

25 éve temették újra Nagy Imrét - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu 2 hozzászólás

1989. június 16-án, ma 25 éve temették újra Nagy Imrét és társait. A szervezők annak idején néhány ezres tömegre számítottak, ehelyett több százezren jelentek meg a Hősök terén tartott szertartáson. A Műcsarnok homlokzata előtt már reggel elhelyezték Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József koporsói, valamint és az ismeretlen mártírokat jelképező koporsó, melyre az 1956-os forradalmat szimbolizáló lyukas magyar zászlót terítettek. 10.10-től 45 percen át felolvasták az 1956-ot követő kivégzések áldozatainak névsorát. A 11 órakor kezdődött koszorúzási rendbe csaknem 70 szervezet iratkozott fel. Elsőként Nagy Imre szülővárosa, Kaposvár polgárai helyezték el a kegyelet koszorúját. A járókelők egyperces néma megállással, a gépjárművezetők megállással és dudálással tisztelegtek Nagy Imre és mártírtársainak emléke előtt. Ezt követően felszólalt Vásárhelyi Miklós, Rácz Sándor, Mécs Imre, Zimányi Tibor, Király Béla és Orbán Viktor. A legnagyobb vihart kavaró beszédet utóbbi mondta, aki először követelte az országos nyilvánosság előtt a szovjet csapatok kivonását. A temető kapujában újabb százak várták a menetet.

25 éve temették újra Nagy Imrét - Nagyítás-fotógaléria

Fotó: kisebb lökdösődés a Franciaország-Honduras meccsen

hvg.hu

Előbb Pogba rúgta meg Palaciost, aki asztán törlesztett. Később Palacios volt szabálytalan, aztán Pogba törlesztett: nem kapott szabdrúgást a francia, bosszúból földön fekve belerúgott az előtte vele szabálytalankodó Palaciosba. Két sárga villan. Pogba is megúszta sárga lappal. Kiállíthatták volna.

Fotó: kisebb lökdösődés a Franciaország-Honduras meccsen

Elindult a foci-vb: Brazíliára figyel a világ - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Rövid, de látványos megnyitóval indult a 20. labdarúgó világbajnokság Sao Pauloban. A nyitóműsor első részében a természeti kincsek, a másodikban a zenei elemek kaptak szerepet: tradicionális brazil hangszereken játszottak. A Sao Pauló-i Corinthians aréna közepén hatalmas golyóbis állt, mely hol focilabda, hol a szivárvány színeiben pompázott. A később szétnyíló golyóban Jennifer Lopez és Pitbull játszott: ''We are one'' - ez a címe a 2014-es foci-vb dalának, amelynek eléneklése után véget is ért a megnyitó. Az első mérkőzésen a horvátok csaptak össze a házigazdákkal: a 3:1-es brazil győzelemhez kellett egy erősen vitatott tizenegyes, és egy öngól is.

Elindult a foci-vb: Brazíliára figyel a világ - Nagyítás-fotógaléria

Megnyitott az éhezők étterme – fotók

hvg.hu

Gyorsétterem nyílt az éhezőknek a Hajós utcában szerda este Hunger King néven. Külön sorban várakozhattak adagjukra a szegények és a gazdagok – meglepő módon a gazdagok sorában senki sem állt.

Megnyitott az éhezők étterme – fotók
123456126

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X