Birkakergető nagy kaland – élet a szabad ég alatt – Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Az indiai nomád pásztorok és családjuk nagy távolságokat járnak be legelőt keresve 2500 birkából álló nyájuknak. Vándorlásuk során az élő állatokat értékesítik, vagy éppen a gyapjút adják el, ezzel körülbelül 250 ezer rúpiát keresnek (körülbelül négyezer dollár), amelyet elosztanak egymás között. Míg a férfiak kiviszik a juhokat legeltetni és megfejik őket, hogy enni tudjanak adni a gyerekeknek, a nők házimunkát végeznek: főznek, vizet hordanak és vajat köpülnek. A vándorló csoport egész éven át tartó utazása során a szabadban táborozik. Csak akkor áll meg mosni és fürdeni, ha vízhez jutnak, majd visszatérnek a nyugat-indiai Rádzsasztán államban található sivatagi otthonukba. A gyerekek az idősebbekkel együtt tartanak, játszanak, fára másznak, vagy kergetik a birkákat.

Birkakergető nagy kaland – élet a szabad ég alatt – Nagyítás-fotógaléria

Megengedtem, hogy ne járjanak iskolába - Nagyítás-fotógaléria

Betti megpróbált továbbtanulni, de egyedüli cigány volt az iskolában, így pár nap múlva hazament. Attilát teljesen hidegen hagyja a tanulás. Tündének a négyes már rossz jegy, Józsi pedig nem akar közmunkás lenni, mint az apja. Ismerjen meg 11 hátrányos helyezetű családot, ahol a szülők attól félnek, hogy a gyerekeik idő előtt otthagyják az iskolát, csakúgy mint egykor ők maguk, a gyerekek pedig küzdenek azzal, hogy a szüleik nem tudnak segíteni nekik! Minden gyereket ott fényképeztünk, ahol tanulni szokott. Abcúg a hvg.hu-n.

Megengedtem, hogy ne járjanak iskolába - Nagyítás-fotógaléria

TONI&GUY Budapest Fashion Week a színfalak mögött - Nagyítás-fotógaléria

Fülöp Máté

Mozgalmas napokon lehetnek túl azok az érdeklődők, akik figyelemmel kísérik a hazai divatházak életét. A március utolsó hétvégéjén megrendezett TONI&GUY Budapest Fashion Week kifutóján olyan tervezők mutatták be 2015 őszi / téli kollekcióikat, mint a Je Suis Belle, Dori Tomcsanyi, Áeron, az Anda, a Use Unused, vagy épp a Nubu. Képes összefoglalónk a divat hétvégéjéről.

TONI&GUY Budapest Fashion Week a színfalak mögött - Nagyítás-fotógaléria

Sokkoló légikatasztrófa, rejtélyes brókerbotrány, budapesti dugó – a hét képekben

hvg.hu

Az egész világot sokkolta a Germanwings lezuhanása, amiben 150 ember halt meg, és amiről kiderült, a másodpilóta szándékosan pusztította el gépet. Itthon tovább gyűrűzött a Quaestor-botrány, a budai felújítások miatt alig lehet közlekedni a városban. Árvíz Chilében, áramszünet Amszterdamban és kezdődik a nyári időszámítás. A hét eseményei képekben.

Sokkoló légikatasztrófa, rejtélyes brókerbotrány, budapesti dugó  – a hét képekben

Jöjjön vissza 1990-be: ma kit választana? – plakáttúra 25 év után

hvg.hu

"Az első szabad" – kereken huszonöt éve annak, hogy a szocializmus bukását követően többpárti, szabad választást rendeztek Magyarországon. Az utcákon is láthatóvá vált az, amire évtizedekig nem volt példa: a nyílt politikai verseny. Az évforduló alkalmából sétára, plakát- és szórólaptúrára visszük a negyedszázaddal ezelőtti Magyarországra.

Jöjjön vissza 1990-be: ma kit választana? – plakáttúra 25 év után

A Down-szindróma világnapja – Nagyítás-fotógaléria

fm 1 hozzászólás

Március 21-e a Down-szindróma világnapja. A dátum oka egyszerű: A Down szindrómát – amely értelmi fogyatékosságot eredményez – veleszületett kromoszómahiba okozza, rendellenes osztódás miatt a 21-es kromoszómából egy többletkópia van jelen az érintettek DNS-ében. Gyanú vagy veszélyeztetettség esetén jelenleg a magzatvízből vagy a méhlepényből vett mintát vizsgálják meg, ezekből végezhetik el a DNS-elemzést. A mintavétel azonban kismértékben ugyan, de növeli a vetélés kockázatát. A Down-szindróma világszerte átlagosan minden 700. szülésnél fordul elő, az anyai életkor emelkedésével nő a kockázat is. Egy negyvenéves várandós nő magzata például 16-szor nagyobb valószínűséggel lesz Down-kóros, mint egy 25 éves nő gyermeke. A Down-babák őszinte, érzékeny, melegszívű emberek, könnyen beilleszkednek. Megfelelő, speciális módszerekkel szinte mindent képesek megtanulni. Bár értelmi képességeik korlátozottak, az önálló életre is képessé válhatnak folyamatos fejlesztéssel. Pillanatok Szabó Alexandra és Juhász Tamás Down-szindrómás pár életéből.

A Down-szindróma világnapja – Nagyítás-fotógaléria

Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap! - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

A fogyasztás szentélyei helyett ma már a nyugalomé a főszerep, ahol egykor izgő-mozgó vásárlók foglalták el a parkolót, ott ma az idejüket értékesen együtt töltő családok pihenhetnek. Vasárnap, újra a miénk vagy! - a pihenőnap szentségét maximálisan figyelemben tartó fotóriportunk következik egy bűnös korszak végéről.

Vége a bűnös vasárnapnak, itt a pihenőnap! - Nagyítás-fotógaléria

Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia - ünnepi Nagyítás-fotógaléria

Iliás-Nagy Katalin

Zászlófelvonással kezdődött az ünnep, majd elindultak a huszárok, a Múzeumkertben lökdösődéssel próbálták meggyőzni egymást a tüntetők és az ünneplők, megújult az M1, Orbán Viktor pedig beszédet mondott, amiből megtudhattuk, hogy nem az uborka görbülete a lényeg. Délután a Keleti pályaudvarnál kezdtek gyülekezni az ellenzéki tüntetés résztvevői, majd több ezren vonultak a Keleti pályaudvartól az Astoriáig. Bejelentették, hogy 19 kérdéses népszavazást kezdeményeznek az Orbán rendszer meggyengítésére. Ez volt március 15. képekben.

Kossuth népe, dulakodó tömeg, vonuló ellenzék és a megújuló közmédia - ünnepi Nagyítás-fotógaléria

Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek? - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Miközben naponta Németország fele tartó koszovóiak százait tartóztatják fel Magyarországon, az alig kétmilliós Koszovó lakóit a magyar szigor sem riasztja el attól, hogy újra és újra megpróbálják elhagyni hazájukat. Hiába kezdett a koszovói kormány kivándorlásellenes kampányba, a szegénység, munkanélküliség, kilátástalanság és reménytelenség elől már olyan sokan menekültek el, hogy a hét éves függetlenségét ünneplő fiatal ország eredetileg kétszázezres fővárosa, Pristina ma már szinte szellemvárosnak tűnik. Képriportunk az elhagyatott Koszovóból.

Kiürült Koszovó: vajon ők is a megélhetésért menekülnek? - Nagyítás-fotógaléria

Egy Kocsma Város - Nagyítás-fotógaléria

fm

A kocsma – legyen az valós vagy kitalált – több mint aminek látszik: menedék a világ elől, emberi történések színhelye és egyáltalán, kocsmába járni esemény, így megvannak a maga szabályai. Képek a magyar kocsmázók megfejthetetlen lélektanáról és egy letűnt korszak mementóiról.

Egy Kocsma Város - Nagyítás-fotógaléria

Gyönyörű képek az év kertfotósaitól - Nagyítás-fotógaléria

Fülöp Máté (szerkesztő)

Ismét csodálatos képeket díjaztak a nyolcadik alkalommal meghirdetett ''Garden Photographer of the Year'' fotópályázaton, mely profi és amatőr kategóriában egyaránt nyitott mindenki számára. A nyolc kategórián kívül külön verseny várja a tizenhatodik életévüket még be nem töltött fotósokat, emellett a képekkel további projektekre nevezhetnek. Válogatásunk a díjazott munkákból.

Gyönyörű képek az év kertfotósaitól - Nagyítás-fotógaléria

Ilyen volt: Oscar 2015 – Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Az utolsó pillanatig kiélezett verseny folyt a legjobb filmért járó díjért az idei Oscar-gálán, végül a Birdman került ki győztesen a Sráckor előtt. Az este másik nagy nyertese A Grand Budapest Hotel volt, ami a Birdmanhez hasonlóan 4 szobrocskát vitt el, de a Whiplash is meglepően jól szerepelt – a jazzfilm 3 díjjal büszkélkedhet. A legjobb filmes teljesítményeket a Mozgókép Művészetek és Tudományok Akadémiája 1929 óta díjazza, az idei gála volt a nyolcvanhetedik. Képes összeállításunk az idei Oscar-díjátadóról.

Ilyen volt: Oscar 2015 – Nagyítás-fotógaléria
134567136

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X