Bejelentkezés  

Megnyitott az éhezők étterme – fotók

hvg.hu

Gyorsétterem nyílt az éhezőknek a Hajós utcában szerda este Hunger King néven. Külön sorban várakozhattak adagjukra a szegények és a gazdagok – meglepő módon a gazdagok sorában senki sem állt.

Megnyitott az éhezők étterme – fotók

Fotók: elindult a 2014-es Gólya Road Show

MTI

Papp Ferenc, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársa fehérgólya-fiókákat (Ciconia ciconia) gyűrűz Szécsényben, ahol több más város mellett kezdetét vette a az MME Gólya Road Show 2014 című országos gólyafészek-felmérési és gyűrűzési programja.

Fotók: elindult a 2014-es Gólya Road Show

Megy a csipeszelés a magyar pavilonban a Velencei Biennálén - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu Szóljon hozzá

November 23-ig várja a látogatóit a 14. Velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás, de szombaton már kiosztották a díjakat. Idén az Alapelemek (Fundamentals) a témája a biennálénak. A főkurátor, Rem Koolhaas holland építész szándékai szerint az idei kiállítás nem az építészekről, hanem az építészetről szól, annak elementáris alkotóelemeit a középpontba állítva. 66 nemzet tárlata és 22 kísérőrendezvény lesz a velencei Giardini nemzeti pavilonjaiban, az Arsenale központi kiállítóterében, valamint a város különböző helyszínein. Az Arany Oroszlán-díjat a dél-koreai pavilon, az Ezüst Oroszlánt a chilei projekt érdemelte ki. Magyarország idén Jakab Csaba és Márton László Attila Építés/Building című projektjével vesz részt a biennálén, míg társművészeti kiállításként Berszán Zsolt erdélyi képzőművész Decomposition című tárlata látható egy hónapig.

Megy a csipeszelés a magyar pavilonban a Velencei  Biennálén - Nagyítás-fotógaléria

Sosem látott fotók az Aranycsapatról – Nagyítás-fotógaléria

Fülöp Máté (szerkesztő) 7 hozzászólás

Puskás ballábas külső csüdrúgása, Kocsis fejelései vagy ollórúgása, Hidegkuti boszorkányos cselei, a ''fekete párduc'' utánozhatatlan védései – az Aranycsapat legnagyobb sztárjainak emblematikus trükkjeit mutatja be Kozák Lajos képei. Az ötvenes évek ismert sportfotográfusa hagyatékából előkerült elszáradt filmtekercseket digitálisan újították fel. A képsorokból full HD minőségű videók, szuperlassított kisfilmek is készültek, így Puskásék játéka olyan élményt ad, mintha egy mai prémium sportcsatornán néznénk a vb sztárjait.

Sosem látott fotók az Aranycsapatról – Nagyítás-fotógaléria

Fotók: Orbán Viktor kezet fogott Lázár fiaival

MTI

Orbán Viktor Lázár János gyermekeivel fogott kezet az Országgyűlés plenáris ülése előtt. Kinevezte Orbán Viktor harmadik kormányának minisztereit a köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új, a rendszerváltás utáni tizedik kabinet - jelentette az MTI. Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor megkezdődött kinevezési ünnepségen adta át megbízólevelét Semjén Zsolt tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándor belügyminiszternek, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek, Hende Csaba honvédelmi miniszternek és Trócsányi László igazságügyi miniszternek.

Fotók: Orbán Viktor kezet fogott Lázár fiaival

Kossuth tér, Várkert Bazár – ahogy még soha nem látta – Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

A Kossuth tér, a Várkert Bazár, a Ludovika főépület, a Pesti Vigadó, valamint a Zeneakadémia épületének „újszerű látásmóddal történő bemutatása” volt a feladata azoknak a hivatásos, illetve amatőr fotósoknak, akik részt vettek a „Megújult Műemlékek Friss Szemmel” címmel, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség által kiírt közös építészeti fotópályázaton. Az Orbán-kormány által felújított épületekről készült művek közül a győzteseket neves szakmai zsűri (többek közt Bujnovszky Tamás, Szentiváni János, illetve Szél Ágnes részvételével) választotta ki. A pályázat fővédnöke Fürjes Balázs kormánybiztos volt. Íme, a pályázat helyezettjei, akik között három millió forintot osztottak ki, és néhány kedvencünk.

Kossuth tér, Várkert Bazár – ahogy még soha nem látta – Nagyítás-fotógaléria

Naplemente az űrben – fotó

hvg.hu/MTI

A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén tartózkodó Alexander Gerst német űrhajós készített képet a lenyugvó Napról a Föld horizontja mögött, valamint az űrállomás napelemes moduljairól.

Naplemente az űrben – fotó
134567126

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X