Bejelentkezés  

Ahol a csend lakik - Nagyítás-fotógaléria

Fülöp Máté (szerkesztő)

Rebecca Litchfield saját bevallása szerint mindig jelentős esztétikai vonzalmat érzett az ódon tárgyak és helyszínek iránt, gyönyörködtette azok szépsége; képei az elmúlás mellett olyan történeteket mesélnek el, mint a múzeumok kiállítási tárgyai. A fotós szerint nincs különbség az ikonikus látványosságok és a kevesek által ismert, elhagyatott helyek között, s utóbbiak bár nem szerepelnek a történelemkönyvek lapjain, mégis saját történetük van, melyet a jövő számára is érdemes megörökíteni. Rebecca Litchfield Oroszország mellett Németországon át az Egyesült Királyságon keresztül Belgiumban, Bulgáriában, Lengyelországban és Magyarországon készült képein mutatja be az elmúlást. Válogatásunk a sorozatból.

Ahol a csend lakik - Nagyítás-fotógaléria

Fotó: ilyen most a váci vasútállomás

MTI

Félidejéhez érkezett a váci vasútállomás felújítása. Egy év tart a munka, az eddig átépített részeket folyamatosan adja át a kivitelező. Júliustól ismét az állomás épületében, de már az új pénztáraknál lehet jegyet váltani.

Fotó: ilyen most a váci vasútállomás

Fotók: gyermekek festettek a Menekültek Világnapján

hvg.hu

Menekült gyermekek hazai profikkal, a Neopaint tagjaival festették a Gozsdu Udvar falát. A budapesti tűzfalakat megújító Neopaint csapatával előbb egy gyönyörű festményt készítettek a projekt támogatója, a Gozsdu Udvar egyik, Dob utca felé eső tűzfalára, végül a mai napon, majd június 20-án a bicskei befogadó állomáson és Budapesten élő menekült gyerekek festettek képeket ugyanott egy másik falfelületre.

Fotók: gyermekek festettek a Menekültek Világnapján

Teltház és Kispál a Fishing on Orfűn - Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu

Hétéves történetében első alkalommal kelt el elővételben az összes jegy a Fishing on Orfű fesztiválra, amelyet június 18. és 21. között rendeznek meg a Baranya megyei községben. Tavaly év végén jelentették be, hogy 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a rendezvény nulladik napjain a Kispál és a Borz koncertezik. Helyzetjelentés képekben, Orfűről.

Teltház és Kispál a Fishing on Orfűn - Nagyítás-fotógaléria

Fotó: íme az új királyi család

hvg.hu

Üdvözlet az egybegyűlteknek: VI. Fülöp spanyol király, Letizia királynő, Sofia (kékben) és Eleonóra hercegnők a Palacio de Oriente erkélyén.

Fotó: íme az új királyi család

Mindennapok a csodálatos Türkmenisztánban – Nagyítás-fotógaléria

hvg.hu 9 hozzászólás

Szerdán Budapestre érkezik Türkmenisztán elnöke, Gurbanguli Berdimuhamedov. Az elnök látogatásáról nem sokat tudni, korábban azt lehetett hallani, gazdasági megállapodásokat is köt a türkmének vezetője a magyar kormánnyal. A közép-ázsiai állammal egyelőre alig kereskedünk, de az ottani kapcsolatok kiépítése teljesen más mederben zajlik, mint Nyugaton. Az meg, hogy az ország gyakorlatilag egy diktatúra, a nyugati kormányokat sem zavarja az üzletelésben, a magyar kormány is pragmatista megközelítést visz.

Mindennapok a csodálatos Türkmenisztánban – Nagyítás-fotógaléria
134567128

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X