szerző:
hvg.hu

Az elsősegélynyújtás, azon belül is az újraélesztés folyamatosan fejlődő, tökéletesedő technika. Még a mai jól felszerelt, modern, képzett szakemberekkel dolgozó sürgősségi ellátórendszer is sajnos csak kis százalékban képes eredményesen dolgozni - írja a Mentők blog szerzője.

A legnagyobb ellenség még mindig az idő, valamint az, hogy a laikus elsősegély gyakorlatilag nem létező dolog, mivel a ténylegesen, eredményesen segíteni tudó laikusok száma elenyészően alacsony. Az oktatáshoz és a folyamatos gyakorláshoz szintén nincs széleskörű lehetőség, másfelől a legtöbb emberben az igény sincs meg arra, hogy megfelelő szinten és minőségben elsajátítsa az alapszintű újraélesztést - írja a blog szerzője. A blogon összegyűjtve, videókon látható, hogyan fejlődött az újraélesztés a kezdetektől napjainkig. A videók megtekintéséhez látogasson el a Mentők blogra.
hvg.hu Plázs

Mit tehetünk egy súlyos balesetnél?

Október 1-jétől módosulnak a közúti elsősegélynyújtó vizsga egyes tartalmi elemei, többek között új ismeretekkel. Ami ránk is fér. A statisztika szerint csak minden tizedik bajba jutott részesül megfelelő elsősegélyben a mentők kiérkezése előtt. Pedig a laikus segítségnyújtásnak pontosan ez lenne a lényege.