szerző:
hvg.hu

A pártok a választási kampányban jöttek rá arra, hogy a közösségi oldalakban hatalmas erő lakozik. A Webforgalom.hu érdekes statisztikát tett közzé a pártok közösségi oldalakon történő aktivitásáról.

A Webforgalom.hu négy nagy közösségi oldal - a YouTube, a Twitter, a Facebook és az iWiW - alapján készítette el a statisztikáját. A legnagyobb előretörés a Jobbiknál látható, mely párt az iWiW-en két hónap alatt megkétszerezte rajongói számát (a teljes statisztika megtekintéséhez látogasson el a Webforgalom.hu oldalra). Ez persze nem meglepő, ha a dolgot onnan nézzük, hogy - mivel a jobboldali párt kirekesztő témáit a média jelentős része nem közli - a Jobbik az internetre "kényszerült", s e felületet megtanulta használni.

iWiW rajongók száma
©
hvg.hu Napi merítés

Érvek a munkahelyi internetezés mellett

Manapság egyre többet hallani arról, hogy a munkaadók megtiltják alkalmazottaiknak a közösségi oldalak használatát, illetve korlátozzák a dolgozók netes hozzáférését. De vajon miért? - teszi fel a kérdést az ADrenalin blog szerzője.

hvg.hu Itthon

Sokkal jobban mozgósíthatók a jobboldali szavazók

A jobboldali és baloldali érzelműek között jelentős eltérés tapasztalható a választási hajlandóságban: a baloldaliakhoz képest a jobboldali érzelműek több mint kétszer annyian mondták, hogy biztosan elmennek április 11-én szavazni - derül ki a TÁRKI februárban készült reprezentatív kutatásának eredményeiből.

hvg.hu Napi merítés

Letiltották a jogászokat a közösségi oldalakról

A JogIQ mai bejegyzésében a floridai etikai bizottság azon határozatáról ír, amelyben az államban dolgozó ügyvédeknek és bíróknak megtiltották, hogy a Facebookot vagy más közösségi oldalt arra használjanak, hogy egymást bejelölgetve kapcsolati hálókat építsenek - olvasható a blogon.