szerző:
hvg.hu

Ablonczy Balázs történész Trianon-legendák című, egyesek szerint provokatívnak ígérkező új könyvét mutatták be szerdán a Mammut Libriben - írja a Könyves blog szerzője.

A Trianon-legendák azokat az ismert és kevésbé ismert mítoszokat, tévhiteket mutatja be, amelyek a közbeszédben hosszú évtizedek óta keringenek, Apponyi személyétől kezdve a helyszínek összekeverésén át egészen az utódállamok hajózással kapcsolatos intrikájáig. A könyvbemutatón a könyv szerzőjével készítettek egy interjút, melyet a Könyves blogon olvashat el.
hvg.hu Napi merítés

Hogyan élt Heath Ledger?

Az ausztrál Heath Ledger nem számított nehéz kamasznak, sem ok nélkül lázadónak: családja és barátai kiegyensúlyozott, jókedvű, magabiztos vezéregyéniségként jellemzik, aki cseppet sem szolgált rá baljóslatú nevére, amelyet Emily Bronte Üvöltő szelek című regényének Heathcliffe-je után kapott - olvasható a Könyves blogon.

hvg.hu Napi merítés

Minimalista könyvborítók

Amikor könyvesboltban nézelődünk, legtöbbször egy kötet borítója szokta megragadni a figyelmünket. De mikor vonja magához a pillantásunkat egy könyv külseje? - teszi fel a kérdést a Könyves blog szerzője.

hvg.hu Napi merítés

Olvasásra buzdítanak a focisták

Egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérés szerint a 8 és 16 év közötti angol iskolás fiúk egyharmada semmi érdekeset nem talál az olvasásban, egyötödük pedig azt gondolja, hogy az "olvasás a lányoknak való" - olvasható a Könyves blogon.