Elképesztő óvodák Izraelből

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Izrael; óvoda; Napi merítés; Gyermekszoba blog;

A világ több országában kis túlzással gombamód nőnek ki a földből az újabb és újabb óvodák - Németország, a skandináv államok, Franciaország több új intézménnyel is büszkélkedhetnek. De nemcsak Európában találhatunk XXI. századi óvodát, hanem például Izraelben is - olvasható a Gyermekszoba blogon.

Az izraeli Caesarea-ban található a Three Elephants óvoda, amely nevét nyilvánvaló okból, jellegzetes formájáról kapta. Az óvoda 500 négyzetméter alapterületű, építését 2003-ban fejezték be. A tervezés során arra összpontosítottak, hogy mivel az óvoda az első olyan környezet, ahol a gyerek a családon kívül idegenekkel találkozik, és ahol szociálisan helyt kell állnia, érdemes megkönnyíteni a dolgát. És ebben már maga az intézmény épülete is segítségére lehet, ha játékos formák és változatos színek veszik körül. A mesékből táplálkozó, fantáziadús környezet egy gyerek számára már önmagában élvezet- és örömforrás lehet – írja a blog szerzője. Részletekért, és a bejegyzésben említett izraeli óvodáról készített képekért látogasson el a Gyermekszoba blogra.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X