Krakkó lakói menekülnek a belvárosból

2010. július 11., vasárnap, 14:06 • Utolsó frissítés: 2010. július 12., hétfő, 10:27
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Krakkó. Az utolsó európai város, ahol a kalap viselt ruhadarab, nem pedig jelmez. De sajnos Krakkó belvárosának lakóit elűzik a turisták - írja a Lengyelország ma blog szerzője

Krakkó egyedi hangulata tömegével vonzza az európai turistákat, ezért azonban a város nem kis árat fizet. A belvárosból mára lényegében elmenekültek a helyiek. Az állandó tömeg, a zaj, az éjszakai élet által felkavart belváros már nem az ő Krakkójuk. A Krakkó történetével foglalkozó Boguslaw Krzeczkowski a Gazeta Wyborcza témát körüljáró cikkében a számokról mesél. 1961-ben Krakkó belvárosában 52 ezer polgár élt, 2003-ban már csak ötezer. Mára Krakkó központja nagyvárosi skanzenné változott - olvasható a blogon. Miért menekültek el a belváros lakói? Más európai városokban is ugyanez zajlik? Mit lehetne ez ellen tenni? A Lengyelország ma blog legfrissebb bejegyzéséből megtudhatja.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Krakkó lakói menekülnek a belvárosból
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Trendek a twitteren
Mi az a twitter?
VIDEÓK
további videók »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
MEGOSZTÁSOK
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X