VV: "rázós szakasz következik, jó lesz kapaszkodni"

2012. május 07., hétfő, 12:06 • Utolsó frissítés: 2012. május 07., hétfő, 13:16
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A francia elnök éppen az olyan szimbolikus és jogállami vitás ügyekben fogja EU-pártiságát demonstrálni, mint amilyeneket a magyar kormány jól kiszámítható módon produkálni szokott – írja a Véleményvezér legfrissebb bejegyzésében.

A tegnapi nap fejleményei kétségtelenül jelentős hatással lesznek az Európai Unió jövőjére, de a francia és a görög választások eredményei Magyarország szempontjából is jól érzékelhető változásokat fognak hozni – írja a Véleményvezér.

A szerző szerint, amíg eddig a megszorításalapú válságkezelés politikai kockázatai csak amolyan elvont lehetőséget jelentettek, most mindenki számára nyilvánvaló módon bebizonyosodhat, hogy a fizetendő ár a bajba került ország teljes politikai elitjének, és vele együtt akár adott esetben európai elköteleződésének a bukását is hozhatja.

"Túl sok apró hógolyó indult lefelé a hegyről ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, pontosan melyik nőhet akkora lavinává, ami Magyarországot is elérheti" – írja a Véleményvezér, aki úgy sejti, a változások eredője inkább negatív lesz az ország számára. Ha ugyanis a készülőben lévő újabb görög válság aláássa a többi déli ország válságkezelésébe vetett hitet, ezen keresztül olyan általános bizonytalanságot generálhat, amihez hasonlót az elmúlt két évben már többször megszenvedtünk.

Fotó:

Mindeközben a francia elnökkel Magyarország kormánya minden bizonnyal egy fajsúlyos ellenfelet szerzett – fejti ki a szerző. Szerinte ugyanis nagyon valószínű, hogy a gazdaságpolitikában az eddigi brüsszeli irányvonaltól eltérni szándékozó Hollande éppen az olyan szimbolikus és jogállami vitás ügyekben fogja EU-pártiságát demonstrálni, mint amilyeneket a magyar kormány jól kiszámítható módon produkálni szokott. "Rázós szakasz következik, jó lesz kapaszkodni” – zárja blogbejegyzését a szerző.


VV: "rázós szakasz következik, jó lesz kapaszkodni"
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
AJÁNLJUK MÉG
Trendek a twitteren
Mi az a twitter?
VIDEÓK
további videók »
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
MEGOSZTÁSOK
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X