hvg.hu Plázs

Hordhatatlan ruhákat mutattak be

„Utópiák a divatban. Haute couture a grafikában” a címe a Bécsi Iparművészeti Múzeum (MAK) legújabb kiállításának, amely az európai divatrajzok világába enged betekintést a 15. század végétől egészen az 1930-as évekig. Órási parókák, bizarr szabású ruhák, puffos ujjak, fodrok, szalagok és virágdíszek minden mennyiségben.

hvg.hu Plázs

Elszökött egy csimpánz egy állatkertből – videó

Egy Chacha nevű hím csimpánz majdnem két órán keresztül ugrált szabadon a japán Sendai városában, miután megszökött a Yagiyama Állatkertből. Az elektromos vezetékekre és önmagára is veszélyes kalandnak egy kábítólövedék vetett véget. Videó.

hvg.hu Plázs

Videó: Beckhamék legkisebb fia lehet az új Justin Bieber

Most már biztos, hogy Victoria és David Beckham fiai örökölték szüleik tehetségét: Harper édesanyja ruhabizniszében segédkezik, Brooklyn pedig fotóskarrierbe kezdett. A legkisebb fiúról, Cruzról pedig most, egy frissen közzétett Instagram-videóból derült ki, hogy nagyon tehetségesen énekel.

hvg.hu Plázs

Fotók: Cristiano Ronaldo 5 éves fia már most igazi szívtipró

Cristiano Ronaldo és fia, Cristiano Jr. hihetetlenül hasonlítanak egymásra. A futballsztár már többször is elmondta, hogy nem tud annyi időt tölteni fiával, mint amennyit szeretne, de a közös időt igyekeznek minőségivé tenni. Az Instagramra feltöltött képeik sokat elárulnak a kapcsolatukról.

hvg.hu Plázs

Kvíz: Északi vagy déli? Melyik Balaton-part való önnek?

Mielőtt még azt gondolná, direkt fel akarjuk éleszteni a vitát, hogy melyik part a jobb, szögezzük le, a célunk inkább ezzel a kvízzel az volt, hogy megmutassuk, mennyire el kell felejtenünk a sztereotípiákat. A két parton gombaszámra nőnek az újhullámos helyek, de azért a rejtettebb kincseket és a kultikus helyeket sem szabad elfelejteni. Hol van a legjobb fagyi, a legjobb lángos, és melyik szocreál épület helyén nyílt nemrég az egyik legmenőbb hely a parton? A nagy Balaton-kvízből kiderül.

hvg.hu Plázs

„Beszállás csak nőknek”: jön a női Uber

A kizárólag nőknek szóló szolgáltatás alapítói a nők elleni erőszakot fékeznék meg, és hisznek abban, hogy a férfi utasok diszkriminálásával pont az esélyegyenlőséget fogják megteremteni.

Plázs

Kiss Ádám apa lesz

A humorista Facebook-oldalán jelentette be az örömhírt, és azt is megosztotta követőivel, hogy kislánya lesz.

MTI Plázs

A nevetésből tudható, hogy két ember ismeri-e egymást

A nevetés alapján még más kultúrából érkezők is nagy biztonsággal meg tudják állapítani, hogy két ember ismeri-e egymást - derült ki egy amerikai kutatásból. Másképp nevetnek a nők, mint a férfiak: a nők nevetése gyakrabban felismerhetővé tette a barátságot, mint a férfiaké.

Kanicsár Ádám András Plázs

Így tekerjük körbe a Balatont

Kaland körbetekerni a Balatont vagy inkább teljesítménytúra? Mire kell különösen odafigyelni és miben lehetünk spontának? Milyen baráti társaságban és milyen gyerekkel nekiindulni? És egyáltalán… milyen körbetekerni Közép-Európa legnagyobb tavát?

1 2 3 4 5 6 7
1364

A címlapról ajánljuk