szerző:
MTI

Évszázadok óta sokan próbálták megfejteni a hosszú élet titkát. A receptek ráadásul olykor ellentmondanak egymásnak. Az egyik magyar egészségügyi magazin 17 jó tanáccsal szolgál.

Ha sokáig szeretne élni, fogadja meg rögtön az első jó tanácsot: nevessen sokat, mert a nevetés csökkenti a stresszt. Továbbá tanuljon a déliektől - azaz fogyasszon több olívaolajat és friss árut, vásároljon piacon és kerülje a tartósított élelmiszereket. Térjen később nyugovóra - ez a jó tanács meglepő. Egy amerikai tanulmány szerint akik csak 6-7 órát alszanak naponta, tovább élnek. 
 
Hosszú életet akar?
Jó házasság is kell hozzá
© AP
Éljen jó házasságban! Élvezze a szexet! Legyen sok gyereke! Legyen jó kapcsolata az édesanyjával! A magánélet kiegyensúlyozottsága mindenképpen kihat az egészségre, a boldogság megöli a stresszt, amely csökkenti az immunrendszer hatékonyságát.
 
Éljen falun! Vegye észre a dolgok szebb oldalát is! Tanuljon meg pihenni! Tartson valamilyen házi kedvencet! Ezek az életmód-tanácsok egyértelműek. A tágas zöldterületen élők - ha egyébként azonos körülmények között élnek és egészségesek - hosszabb életűek, mint a betondzsungelek lakói.
 
Az optimizmus, a pihenés képessége, a gondoskodás valakiről nemcsak a lélek, de a test egészségére is kihat. Az egészséges életmódhoz hozzátartozik, hogy igyon több zöld és feketeteát az ember, ne fossza meg magát a valódi csokoládé - mértékletes - élvezetétől, ellenőrizze rendszeresen a testsúlyát és szakítson végleg a dohányzással.
 
A rák elkerülése érdekében azt tanácsolják az Amerikai Rákkutató Intézet munkatársai, hogy naponta legalább öt alkalommal ajánlatos friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.
 
Végül, de nem utolsósorban a futás és a mozgás elengedhetetlen része az életnek, idősebb korban is.
MTI Tech

Miért jobb a szex, mint a klónozás?

A szaporodás többnyire a különböző egyedek közös műve, noha első pillantásra a szexualitás minden formájánál hatékonyabbnak tűnik az egysejtűek és a baktériumok szexmentes szaporodása - egy tübingeni evolúció-kutató most meglepő válaszokat talált arra a kérdésre, hogy ez vajon miért van így.

HVG Hetilap

Szexuális szitokszavak

Egy "elkúrtuk"-szerű megnyilatkozás az Egyesült Államokban leginkább a közéletben számít szabad véleménynyilvánításnak. Egyéb esetekben akár bíró elé kerülhet, aki nem vigyáz a szájára.

MTI Tech

A brit tinik a legaktívabbak a szexben

A brit tinédzserek a legaktívabbak szexuális téren egész Európában, és a ma elfogadottnál jóval korábban fel kellene őket világosítani - mutat rá egy felmérés Londonban bemutatott eredménye.

MTI Plázs

Szex, narkó, tévé: függőség vagy gyenge jellem?

A függőség fogalmát már jó ideje nem csupán a kábítószerekkel kapcsolatban használják: viselkedési formák is okozhatnak függőséget, ezek abbahagyása pedig súlyos megvonási tünetekkel járhat. Olyannyira, hogy állatkísérletek is bizonyítják, bármi is a függőség oka, ugyanaz a marker vegyület jelenik meg az agy jutalomközpontjában.