szerző:
MTI

Kínai tudósok öt éven át vizsgálták az elhízás mechanizmusát, és bebizonyították, hogy a tea is segít a fogyásban.

A Nankingi Intézet kutatói ezt a hatást a tea polyphenoltartalmával magyarázzák. A polyphenol, e természetes anyag számos élelemben megtalálható, így például gyümölcsök héjában (szőlő, grapefruit, alma, narancs), de mogyoróban, kókuszban, vörös borban, olívaolajban, fekete csokoládéban is.

A tea mindamellett, hogy segíthet a felesleges kilóktól való megszabadulásban, finom és egészséges meleg folyadékként is táplálja szervezetünket. A kínaiak már régóta ismerik az összefüggést a teázás és a fogyás között, ám a kutatók főként az oolong teát ajánlják, amelyet elsősorban Kína dél-keleti részén termesztenek és fogyasztanak. Az oolong tartós fogyasztása nemcsak meggyorsítja a zsírégetést, hanem gátolja a kalóriadús ételek felszívódását is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Biró Csongor Plázs

A tíz legjobb zsírégető tea

Összegyűjtöttük a szervezetben felhalmozódó zsírok kiürülését leginkább segítő tíz teaitalt. Amellett, hogy segíthetnek a felesleges kilóktól való szabadulásban, finom és egészséges meleg folyadékként táplálják szervezetünket.

MTI Plázs

Semlegesíti a tea jótékony hatásait a hozzáadott tej

A tea jó hatását Ázsiában egyértelműen sikerült igazolni, a tea-szeretetéről híres Nagy Britanniában ez nem volt kimutatható, s felvetődött, hogy a különbséget valószínűleg az okozza, hogy az angolok túlnyomó többsége tejjel issza a teát.

hvg.hu Gazdaság

Növekszik a gyümölcs- és a gyógytea értékesítése

A tea kis mértékben növekvő kiskereskedelmi forgalma értékben meghaladja a 9 milliárd forintot 2005 augusztus-2006 július között. Az ACNielsen piackutató vállalat felmérései szerint a boltokban évente eladott tea mennyisége immár több mint 1400 tonna. Ebből 54 százalék jut a legnépszerűbb, fekete teára; piaci részesedése azonban 8 százalékponttal csökkent az előző évhez képest.

hvg.hu Plázs

Zöld tea, a hosszú élet titka

Egy, több mint negyvenezer önkéntes bevonásával készített tanulmány kimutatta, hogy azok, akik sok zöld teát isznak, tovább élnek, mint azok a társaik, akik egyáltalán nem, vagy csak ritkán fogyasztják ezt az italt.