Nászút túramotoron - Rubint Réka útjai

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Horvátország; Balaton; ausztria; utazás; Szentendre; nyaralás; nászút; Rubint; Réka; Norbi; Update; Bükk; motorozás; fitnesz;

Kiderült, hogy a sikeres fitnesz edző, műsorvezető, és édesanya imád enni, de mindig...

Nyaralás közben is vigyáz alakjára

Fotó:

Kiderült, hogy a sikeres fitnesz edző, műsorvezető, és édesanya imád enni, de mindig mértéket tart, és még saját otthonában is képes nyaralni. Réka beszélt még a családi nyaralásokról, egzotikus lánykérésről, és a még különlegesebb nászútról is Norbival. Lássuk, hogyan utazik a Schobert család!

Milyen számotokra az ideális nyaralóhely?

Mindenképpen fontos, hogy csendes legyen. A felgyorsult mindennapok után szeretnénk, ha a nyaralás abszolút a pihenésről szólna. Minket nem vonzanak a nagy bulik és a zajos tengerpartok, jobban szeretünk ilyenkor elvonulni és csak magunk lenni.

Itthon nyaraltok általában, vagy inkább külföld a célpont?
Inkább külföldre megyünk, mert itthon óhatatlanul felismernek és folyamatosan szakmai kérdésekkel, bombáznak minket. Magyarországon kevésbé tudunk kikapcsolódni, hiszen imádjuk a munkánkat, és szívesen válaszolunk bárki kérdésére, nem is tudnánk őket válasz nélkül hagyni.

Idén nyáron jut időtök a nyaralásra?
Nekünk a nyár mindig tele van programokkal, road show-kal, így ez az évszak nem ad sok lehetőséget a nyaralásra. Sok az olyan fix időpont, amelyek behatárolják a lehetőségeinket. Tíz napra, két hétre ilyenkor nem tudunk távol lenni. Egy hosszúhétvégét azonban minden hónapban legalább egyszer beiktatunk. De tulajdonképpen számunkra az otthonlét is nyaralásnak számít, hiszen a Dunakanyarban, Szentendrén lakunk, olyan gyönyörű környezetben, ahová mások hétvégén kikapcsolódni járnak. Szerencsések vagyunk ebből a szempontból: szívesen pihenünk otthon is. Hosszabb utazásra inkább télen van időnk, olyankor mindig valami meleg helyet választunk.

Gondosan megtervezitek az utazást, vagy a spontán dolgok hívei vagytok?
Most már, hogy gyerekeink vannak, fontos a kiszámíthatóság, ezért mindent megtervezünk, és előre foglalunk szállást is. Amíg nem voltunk szülők, előfordult, hogy csak úgy felkerekedtünk. A nászutunk is olyan volt, hogy felpattantunk egy túra motorra, és Ausztriáig meg sem álltunk. Mindig ott aludtunk, ahol éppen ránk esteledett. Most viszont a gyerekekhez igazítjuk a programunkat.

A gyerekekhez igazítják a programot

Fotó:

Van kedvenc helyetek itthon és külföldön?
A legnagyobb kedvencük az, ahol lakunk. Ezen kívül belföldön a Bükk és természetesen a Balaton, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezekre a helyekre rendszeresen járunk. Szívesen utazunk a környező országokba, nagyon szeretjük Horvátországot, azon belül Krk szigetét, és Ausztriában Murau környékét, mert ezek közel vannak és könnyen elérhetőek. Ezekre a helyekre már többször visszatértünk. Ha nagyobb utazásra megyünk, akkor inkább mindig más és más helyet választunk, hiszen nagyon szeretünk világot látni.

Melyik volt a legemlékezetesebb nyaralásod?
A legemlékezetesebb nyaralásom 7 évvel ezelőtt történt. Norbival még nem voltunk házasok, sőt egy pár is csak alig 10 napja voltunk. Egyik este azzal a hírrel jött haza, hogy hozott két repülőjegyet, és közölte, hogy a következő héten Mexikóba utazunk. Én akkor voltam 23 éves, és előtte talán kétszer jártam a tengernél. Felfoghatatlan volt, hogy a tengerentúlra utazunk, nagyon meglepett a dolog. Cancun környéke leírhatatlanul gyönyörű, csodás volt. A tortán a hab pedig az volt, hogy kéthetes együtt járás után Norbi ott a világ másik végén megkérte a kezem.

Aktív vagy passzív pihenést javasolsz egy átlagembernek?
Mindenképpen aktív pihenést, hiszen az év közbeni hajtásban az emberek hajlamosak arra hivatkozni, hogy nincs idejük magukra, edzésre járni, és megválogatni, hogy mit esznek. A szabadság ideje jó lehetőség az ilyesmire, sőt esetleg egy életmódváltás kezdete is lehet. Én nagyon szeretem az ilyen alkalmakat. Ha csak 3 napra utazunk el, akkor még jobban oda tudok figyelni magamra, és a családra.

Milyen javaslataid vannak a nyaralás alatti sportolásra?
Napi 20-30 perc mozgás a reggeli vagy esti hűvösebb órákban megteszi. Rengeteg lehetőség van, lehet választani a szálloda fitness termét, vagy akár egy rövid kocogást a tengerparton, de például a vízisíelés is jól átmozgat.

Mire figyeljünk, hogy a nyaralásunk ne hízókúra legyen?
Sokan rettegnek attól, hogy az all inclusive ellátás miatt, jóval több kilóval térnek haza a nyaralásból. Ennek meg van a veszélye, mert sokan úgy gondolják, hogy a befizetett összeget muszáj leenni. Nem szabad így hozzáállni, nem lehet ez az elsődleges cél. A bőséges választékból ki lehet választani azokat az ételeket, amik nem hizlalnak. A mediterrán országokban rengeteg grillezett tengeri herkentyűt, vagy húst ehetünk, mellé válasszunk görögsalátát, vagy tzatzikit, és hagyjuk el a hizlaló köreteket, a rizst, a sült krumplit és a kenyérféléket. Naponta nyugodtan elfogyaszthatunk 2-3 dl száraz bort, vagy a bárban megkérhetjük a mixert, hogy cukorszirup helyett friss gyümölcslével készítse a koktélunkat. Ha picit tudatosabban irányítjuk a táplálkozásunkat, nem lesz gond.

Otthon is tud nyaralni

Fotó:

Ti hogy oldjátok meg, hogy a saját programotokat betartva mindenhol meg tudjátok kóstolni a helyi specialitásokat?
Rendszerünk lényege pont ez, hogy akár hedonista módon is lehet étkezni, csak ha nem szeretnénk hízni, akkor oda kell figyelni arra, mit választunk. Leveseket, grillezett húsokat és halat nagyon szívesen fogyasztunk, de kizárólag salátával.

Szoktál tisztítókúrát csinálni? Mi a véleményed róla?
Nem szoktam kifejezetten méregtelenítő kúrát csinálni. Egy-egy fotózás előtt, ha formába akarom hozni magam, akkor 2-3 nappal előtte teljesen lecsökkentem a só fogyasztást, és semmilyen más italt nem fogyasztok csak vizet. A só ugyebár megköti a vizet, ha nem viszek be sót, akkor edzés alkalmával a verejtékezés útján még hatékonyabban távoznak a méreganyagok. Több napos léböjt kúrát biztosan nem bírnék tartani, mert imádok enni, és nem tudnék napokra lemondani az ételről.

Hogy állsz a fotózással? Megörökíted a nyári élményeiteket?
Én szinte össze vagyok nőve a fényképezőgépemmel. Nem csak nyaraláskor viszem magammal, hanem máskor is, ha bárhová megyünk a gyerekekkel, legyen az a vidámpark, vagy a játszótér. Nyaraláskor is folyamatosan fotózok, szeretem elkapni a pillanatokat. Nem beállított képeket készítek, azt szeretem a legjobban, ha olyan pillanatot sikerül elcsípni, amikor Norbi és a gyerekek észre sem veszik, hogy fényképezek.

-p-

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X