szerző:
travelline.hu

Az UNICEF, az ENSZ Közgyűlésének megbízásából alapítása...

Az UNICEF, az ENSZ Közgyűlésének megbízásából alapítása, 1946 óta a gyermekek jogainak védelmében tevékenykedik; közreműködik a gyermekek alapvető szükségleteinek kielégítésében, valamint a képességeik kiteljesítéséhez szükséges lehetőségek megteremtésében. Szerencsére hazánkban is egyre több támogatója van a szervezetnek, és idén Karácsony előtt sem maradnak el a jótékonysági akciók.

A Nemzeti Filharmonikusok idén is igyekszik segíteni a gyermekeken, a csaknem 200 fős együttest 2006-ban nevezték ki az UNICEF magyarországi jószolgálati nagykövetévé, és a ceremónián megjelent Sir Roger Moore is. A mostani UNICEF-koncertet, mely már a negyedik lesz a sorban, a Művészetek Palotájában rendezik. A hangverseny programján Bach monumentális h-moll miséje szerepel, Kocsis Zoltán vezényletével.

Szintén kiveszi a részét a jótékonysági programból a Kempinski Hotel Corvinus is, december 23-ig ugyanis a Deák Ferenc utcában (Fashion Street), a Kempinski Teraszon az UNICEF képeslapokat és ajándéktárgyakat árusít majd. A standot a szálloda ingyen bocsájtotta a szervezet rendelkezésére, és abban bízik, hogy Karácsonyig minél több ember ellátogat a helyszínre, és minél több adomány érkezik majd a jótékonysági szervezethez.