szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Következzen tehát Ne York legérdekesebb kerületének ajánlója, a...

Az éjszakai fények városa
©

Következzen tehát Ne York legérdekesebb kerületének ajánlója, a tíz legérdekesebb látnivalóval:

1. Éjszakai fények
Ha szerencsénk van, a New Yorkkal való első találkozásunk az esti órákra esik. Ekkor ölti fel a város igazi ékszereit, ekkor borulnak Manhattan felhőkarcolói színpompás neonfényekbe. A Brooklyn hídon át érkezve nemcsak az épített környezet szépsége lenyűgöző, de az európai léptékekhez szokott utazót mellbe vágják az amerikai méretek is.

2. Central Park
A felhőkarcolók árnyékában található New York leghíresebb parkja, a Central Park. Szinte minden napszakban látni itt sportos new yorkiakat, ahogy köreiket róják, de más célból is érdemes felkeresni, hiszen otthont ad a Metropolitan Múzeumnak és egy állatkertnek is. 

A Central Park kötelező látnivaló
©

3. Fifth Avenue
Ha szeretnénk megtapasztalni a valódi manhattani életérzést, egyszerűen sétálgassunk utcáin – erre kiváló színhely lehet a Fifth Avenue, mely számos látnivaló mellett elhalad. Térjünk be boltjaiba, kövessük Holly Golightly-t a Tiffanyba, vagy együnk egy hot dogot egy utcai árusnál.  

4. Múzeumok
Ha valaki maradéktalanul végig szeretné nézni a new yorki múzeumok kínálatát, kénytelen lesz a városba költözni. A Metropolitan Múzeum a világ egyik leghíresebb múzeuma, melynek többek között gazdag egyiptomi, görög, római, távol-keleti és iszlám gyűjteménye van, de rendkívül érdekes a hangszer-, a ruha-, a fegyver-, és a fotókollekciója is. A modern művészetek szerelmeseinek a Guggenheim Múzeum jelenthet izgalmas kalandot – a kiállítások mellett az azoknak helyet adó épület is figyelmet érdemel. A természettudományok kedvelőinek a New York Hall of Science kiállításai lehetnek érdekesek. 

A Broadway fényei
©

5. Broadway
A Broadway az amerikai színjátszás fellegvára. A 42. és az 53. utca közötti szakaszán található a színházi negyed, ahol a legnépszerűbb sikerdarabokban világklasszis színészeket láthatunk.

6. Rockefeller Center
A gyönyörű art deco Rockefeller Center, mely tulajdonképpen egy nagy bevásárolóközpont, karácsony tájékán a legérdekesebb – ekkor állítják fel ugyanis a hatalmas karácsonyfát, mely ma már a hely szimbólumává vált. Előterében korcsolyaórákat vehetünk ez idő tájt vagy elkölthetünk egy kellemes ebédet egyik éttermében.

7. Time Square
A 42. utca és Broadway sarkán található Time Square neon reklámjairól híres, melyek estére egészen különleges ruhába öltöztetik a teret. A hely éjjel-nappal tömve van turistákkal, akik nemcsak a mozgó kivetítőkben gyönyörködnek, de vásárolgatnak is a legkülönfélébb boltokban. 

Csodás kilátás odafentről
©

8. NYC Food
New York a gasztronómia igazi fellegvára. Itt találkozik a világ valamennyi nemzetének konyhája, jobbnál jobb éttermekben ismerkedhetünk velük. Természetesen nem szabad elfeledkezni az amerikai kedvencekről sem, melyeket akár az utcán is megkóstolhatunk: hot-dogot, perecet és cukrozott magvakat szinte minden sarkon vásárolhatunk.

9. Ellis Island és a Szabadságszobor
A Szabadságszobor szintén a város egyik jelképe. A 25 percenként iduló komppal  a Liberty Islandon kívül érdemes Ellis Islandra is ellátogatni, ahonnan fantasztikus rálátás nyílik a szoborra. Ellis Island az egykori bevándorlók első állomáshelye volt, melyre az Amerikai Bevándorlási Múzeum emlékeztet.

10. Empire State Building
A város másik szimbóluma az Empire State Building, melyről 320 méter magasságban gyönyörködhetünk a Manhattanre nyíló lélegzetelállító kilátásban. Érdemes az esti órákban felkeresni, mert ilyenkor nemcsak az amúgy több órányi sorbanállási idő rövidül le, de a kivilágítás miatt az élmény is sokkal maradandóbb.

Bonus Tipp 
Ha a Nagy Almába látogatunk, a költséghatékonyság fokozása érdekében érdemes Explorer, City vagy New York Pass-t vásárolni. A 30 napig felhasználható Explorer Pass tulajdonosai három, öt vagy hét látványosságot tekinthetnek meg nagy kedvezménnyel, a 9 napig használható City Pass 6 látványossághoz, míg az egy, két, három vagy hét napra vásárolható New York Pass korlátlan számú látnivalóhoz biztosít belépést.

Molnár Kata Orsolya

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!