szerző:
hvg.hu

Anyaság – mióta a világ világ, a nőkben ott rejtőzik az ősi vágy, amely a kislányok többségét már gyerekkora óta foglalkoztatja, mikor arról álmodoznak, hány gyerekkel fognak a férjük oldalán boldogan élni, míg meg nem halnak. Szakemberek szerint szomorú, hogy egyre több gyerek tényleg csak vágy marad. A magyar népesedési statisztika újabb mélypontot ért el.

„A demográfiai tél időszakát éljük” – fogalmazott Kopp Mária egyetemi tanár, a SOTE Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese a Nemzeti Népesedési Kerekasztal csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Népesedési Kerekasztal tavaly szeptemberben jött létre Kopp Mária ötletére, miután előtte már nyáron szintén az ő javaslatára megalakult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Mindkettő a kívánt és tervezett gyermekek megszületését kívánja elősegíteni, ugyanis az még nem volna baj, hogy kitolódott a gyerekvállalás ideje, de ezzel együtt drámaian le is csökkent a születésszám. Épp ezért boldogan tette ki az asztalra kolléganője tegnap született babájának fehér keretes fotóját azon ötlet apropóján, miszerint a fekete zászló mintájára ezentúl fehér zászlókat is kitehetnének az önkormányzatok, ha gyermek születik egy családban. 

A cikk folytatódik. Kattintson!

MTI Shake

Az amerikai nők több mint fele szingli

Először haladja meg a férjezetlen amerikai nők száma a férjezettekét; szociológusok több tényezőt is felsorolnak a jelenség magyarázatára - írta kedden a The New York Times. Szakértők szerint a trend a szociális és munkahelyi politika átalakulását vonja maga után.

Medipress Plázs

Gyermekvállalás szigorúan negyvenöt alatt?

A legújabb kutatási eredmények szerint a 45 év feletti apák gyermekeinek kétszer nagyobb a halálozási esélyük a felnőttkor elérése előtt, mint a fiatalabb apukák utódainak.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Lakberendezési tippek szingliknek

A szingli életformát választó hölgyek jellemzően lakásukat is ehhez igazítják. Miről ismerhetjük fel otthonukat, és hogyan rendezkedjünk be egyedülálló nőként?