szerző:
hvg.hu

Anyaság – mióta a világ világ, a nőkben ott rejtőzik az ősi vágy, amely a kislányok többségét már gyerekkora óta foglalkoztatja, mikor arról álmodoznak, hány gyerekkel fognak a férjük oldalán boldogan élni, míg meg nem halnak. Szakemberek szerint szomorú, hogy egyre több gyerek tényleg csak vágy marad. A magyar népesedési statisztika újabb mélypontot ért el.

„A demográfiai tél időszakát éljük” – fogalmazott Kopp Mária egyetemi tanár, a SOTE Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese a Nemzeti Népesedési Kerekasztal csütörtöki sajtótájékoztatóján. A Népesedési Kerekasztal tavaly szeptemberben jött létre Kopp Mária ötletére, miután előtte már nyáron szintén az ő javaslatára megalakult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Mindkettő a kívánt és tervezett gyermekek megszületését kívánja elősegíteni, ugyanis az még nem volna baj, hogy kitolódott a gyerekvállalás ideje, de ezzel együtt drámaian le is csökkent a születésszám. Épp ezért boldogan tette ki az asztalra kolléganője tegnap született babájának fehér keretes fotóját azon ötlet apropóján, miszerint a fekete zászló mintájára ezentúl fehér zászlókat is kitehetnének az önkormányzatok, ha gyermek születik egy családban. 

A cikk folytatódik. Kattintson!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Shake

Az amerikai nők több mint fele szingli

Először haladja meg a férjezetlen amerikai nők száma a férjezettekét; szociológusok több tényezőt is felsorolnak a jelenség magyarázatára - írta kedden a The New York Times. Szakértők szerint a trend a szociális és munkahelyi politika átalakulását vonja maga után.

Medipress Plázs

Gyermekvállalás szigorúan negyvenöt alatt?

A legújabb kutatási eredmények szerint a 45 év feletti apák gyermekeinek kétszer nagyobb a halálozási esélyük a felnőttkor elérése előtt, mint a fiatalabb apukák utódainak.

hvg.hu Ingatlanmenedzser

Lakberendezési tippek szingliknek

A szingli életformát választó hölgyek jellemzően lakásukat is ehhez igazítják. Miről ismerhetjük fel otthonukat, és hogyan rendezkedjünk be egyedülálló nőként?