szerző:
Medipress

A svájci bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a terapeutát, aki pácienseit LSD-vel, ecstasy-val és meszkalinnal kezelte. Az orvos „tudattágító” hatásuk miatt javasolta az illegális szereket.

Az AFP hírügynökség arról számolt be, hogy a zürichi bíróság 16 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre és 2000 frank (425 ezer Ft) pénzbírságra ítélte a 62 esztendős terapeutát azért, mert 2004 és 2008 között hétvégi terápiás foglalkozásain a résztvevőket ellátta a kábítószerekkel. A vádirat szerint a foglalkozásokon 60 fős, orvosokból, ügyvédekből és üzletemberek feleségeiből álló csoportok vettek részt, akik fejenként 300 frankot (mintegy 65 ezer Ft) fizettek.

A pszichoterapeuta 700 adag LSD-t és ecstasyt, 50 adag meszkalint és 150 adag 2-CB-t, a meszkalinhoz (hallucinogén anyag) hasonló szintetikus drogot osztott ki, mely utóbbiért az ügyész kábítószer terjesztése miatt is vádat akart emelni ellene. A terapeuta a bíróság előtt azt állította, hogy az illegális termékek nem kábítószerek, csupán „olyan anyagok, amelyek lehetővé teszik a tudat tágítását”.

A bíróság a vádlottat bűnösnek találta a terápiás készítményekre vonatkozó törvények megszegése miatt.

hvg.hu Tech

Öt napig is hallucinálhatnak a vakok az LSD-től

A Mindhacks blog cikke egy 1963-ban végzett kísérletre hívja fel a figyelmet. A kutatás során 24 vak kísérleti alany fogyasztott LSD-t, hogy kiderüljön, ők is képesek-e a vizuális érzékcsalódásokra.

MTI Tech

LSD-vel kísérletezett a CIA egy francia kisváros lakóin 1951-ben?

Egy amerikai újságíró új könyve nyomán Franciaországban ismét a közbeszéd témájává vált egy rejtélyes eseménysorozat, amelynek 59 évvel ezelőtt Pont-Saint-Esprit kisváros volt a színhelye. A Rhone partján fekvő település lakói között 1951 nyarán kollektív hallucinációk és más rosszullétek terjedtek el. A jelenséget megmagyarázni mindmáig nem sikerült.