szerző:
travelline.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pontos időpontot nem tudunk, de a város nemrég ünnepelte alapításának 1500. évfordulóját. A népszerű német elle.

Pontos időpontot nem tudunk, de a város nemrég ünnepelte alapításának 1500. évfordulóját. A népszerű német elle.de online magazin cikkéből kiderül még, hogy Kijev Kelet-Európa fontos ipari, kulturális és tudományos központja, amely folyton modernizálódik és egyre inkább érezhető rajta a nyugat hatása. A volt Szovjetunió többi nagyvárosához hasonlón a mai Kijev is a régi és az új idők keveréke. A belvárosban elterjedőben vannak a nyugati stílusú lakóházak, éjszakai bárok, éttermek, elegáns szállodák és egyre inkább előtérbe kerül a turizmus fejlesztése, hiszen Kijevet is turistalátványossággá kívánják tenni.

Látnivalók
A várost két részre oszthatjuk: a belvárosra és a külső városrészre, melyek nem különülnek el élesen egymástól. Érkezéskor rögtön a nyírfaerdők és a Dnyeper felett ívelő végeláthatatlan hosszúságban emelkedő hidak tűnnek fel. Ha csak pár napra látogatjuk meg a várost, akkor is temérdek sok látnivaló közül válogathatunk. Az egyik ilyen a Kijevi Barlangkolostor, amely földalatti labirintussal rendelkezik, valamint aranyozott kupolái gyönyörű látványt nyújtanak az itt szemlélődőknek. A kolostort leginkább turisták és ortodox zarándokok látogatják.
Semmiképp se hagyjuk ki a világörökség részét képező Szent Szófia Székesegyházat sem, hiszen ez a barokk korabeli templom belül mozaikokkal gazdagon díszített, kívül pedig égig érő, aranyozott kupolák fedik. Régen itt iktatták be a nagy fejedelmeket, itt fogadták a követeket, itt zajlottak a püspökök gyűlései, és ide temették az uralkodókat. A városban számos ortodox templom található, melyeknek aranyozott kupolái festői látványt nyújtanak.
Érdekességképpen ajánljuk a kijevi metrót kipróbálásra, mert megállói mélyen helyezkednek el a föld alatt. Az esés és a megszédülés veszélyére a mozgólépcsőknél álló kalauzok figyelmeztetnek. A helyi metróhálózattal egyetlen baj van csupán, hogy a feliratok szinte mindenhol cirill betűsek, így aki nem tudja elolvasni őket, nehezen tájékozódik majd. Valamint külön kiemelhetjük a város egyik pozitív sajátosságát, hogy az összes üzlet vasárnap is nyitva tart.

Kattintson a további képoekért!

Szórakozás
Kijev éjszakai élete pezsgő és híres az élő zenéket játszó klubokról. Ilyen a centrum közepén található hangulatos kis pincebár, az Art Club 44, ahol DJ-k és helyi együttesek szórakoztatják esténként a vendégeket.
Hasonlóan kedvelt hely még a Leo Club, amely a folyó partján áll csodás kilátással a Dnyeper-re. Finom ételek, jó italok várják az ide betérőket, a megjelenés szigorúan elegáns öltözetben ajánlott.

Kattintson a további képoekért!

Szállás
A kijevi szállodaárak olcsóbbak az egyszerű turista számára, mint a mára teljesen irreálisan drágává váló moszkvaiak. Konferencia szállodák, gyógy-szállodák, wellness hotelek, apartman szállók, kastélyszállók és üdülők a fővárosban ugyanúgy megtalálhatóak, mint vidéken. Mi most az impozáns Intercontinental Kyiv nevű luxushotelt ajánljuk, amely a város központjában fekszik, és minden igényt kielégít. A szállodához közel találjuk az operaházat, a bevásárlóközpontokat és a város történelmi látnivalóit. Külön érdemes felmenni a szálloda tetőteraszára, ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és esténként a bárnál remek szórakozási lehetőségek várják a vendégeket.

Kattintson a további képoekért!

Étterem, kávézó, piac
A Wolkonszky kávézó a Krescsatik utcában található, és nem mehetünk el mellette, mert kínálatukban frissen sütött sütemények, finom kávékülönlegességek szerepelnek, és mindezt egy hangulatos környéken találjuk.
A Shvydko azért különleges Kijevben, mert ez a gyorsétterem fittyet hány az amerikai McDonald’s-ra, és kizárólag ukrán gyorsételeket szolgál fel. Nagyon népszerű köztük a Borscs, ami egy céklából készült leves és nagy népszerűségnek örvend a vendégek körében. A vareniki (ukrán ravioli) szintén közkedvelt étel, menüben többféleképpen is készítik.
A Besszarabszka piac a város egy remekül átgondolt és megtervezett piaca, amely egy hatalmas téren található és a napi bevásárláshoz szükséges élelmiszerek megvásárolhatók itt széles választékban. Például friss halat, gyümölcsöt, húst vehetünk itt, és a város legjobb kaviárja is itt kapható!

Kattintson a további képoekért!
©

 

 

Utazzunk biztonságban

Utazásunk tervezésekor vegyük figyelembe, hogy Ukrajna nem tagja az Európai Uniónak, így az egészségbiztosításunk ide nem érvényes.
Mindeképpen javasolt kombinált utazási biztosítás kötése, ami az egészségügyi ellátás mellett az esetleges poggyászkárunkat is fedezi. 

Sz.E.