Lehet-e szép egy hájas nő meztelenül? Igen! - nagy fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: kövérség; kövér; plus size; crystal renn; kövér nő;

2010 a kövér modellek éve volt - állítja a models.com és nem érthetnénk jobban egyet.

2010 a kövér modellek éve volt - állítja a models.com és nem érthetnénk jobban egyet. Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg az első, kizárólag plus size modelleket bemutató divat fotósorozat a V magazinban, amely hatalmas viharokat kavart világszerte. Ruha ugyan nem mindig volt a lányokon, de ezt már megszoktuk. A képeket bemutató cikkünk megdöbbentő népszerűségnek örvendett, a hozzászólásokat azonban le kellett zárnunk néhány kommentelő tónusa miatt. A nézettségből és a vélemények számából egyértelmű volt, hogy ha nem is feltétlenül pozitív a fogadtatás, de a téma nem sok embert hagy hidegen.

Tara Lynn a V magazinban

Fotó:

Alig pár nappal később kiderült, hogy a V magazinban Karl Lagerfeld fotói is megjelentek, amelyeken egy igen méretes idomokkal rendelkező burlesque táncosnő, Dirty Martini (aki egyébként közben egy filmben is szerepelt) mutatta meg bájait és a császár még azt is megengedte, hogy a hölgy Chanelt viseljen. Mindez azért különösen érdekes, mert Lagerfeld pár hónappal korábban azt nyilatkozta, hogy "senki nem akar kövér nőket látni".

Fotó:

Februárban aztán Lara Stone, akit az egyetlen kövér szupermodellként emlegettek sokáig, alaposan levetkőzött a Love magazinban. Lara természetesen valójában nem túlsúlyos a szó általánosan használt értelmében, de a néha félelmetesen sovány divatmodellekhez képest jelentős a különbség. Saját bevallása szerint a szakma különböző képviselői megszámlálhatatlan alkalommal vetették szemére a testzsírszázalékát.

Fotó:

A trend Marc Jacobsot is megihlette, aki a Louis Vuitton (rémisztően sikeres) őszi-téli kollekciójának bemutatóján is számos olyan modellt szerepeltetett, akiket "kövérnek" tartanak a divatguruk. A kövér és hájas szavak sokadik leírásának apropóján hadd emlékeztessük olvasóinkat  eredeti jelentésükre, ami a legkevésbé sem negatív és amit jó lenne ismét használatba venni. A kövérség csak az utóbbi évtizedekben lett szitokszó, ennek persze megvannak a maga népegészségügyi okai, de olvastunk már számos összeesküvés elméletet is ezzel kapcsolatban.

A trend látványossága ellenére áprilisban letiltottak a tévéképernyőkről főműsoridőben egy telt nőknek szóló fehérnemű hirdetést, mivel a csatornák túlságosan szexuálisnak találták. Ide kattintva eldöntheti, hogy vajon a Lane Bryant reklámvideója valóban több szexualitást tartalmaz-e, mint az azonos idősávban mindenhol sugárzott Victoria's Secret spot - amely, mondanunk sem kell, csupa nagyon vékony hölgy idomaival operál.

Fotó:

Többek között a túlsúly növekedésének köszönhetően a női mellek egyértelműen egyre nagyobbak a világ minden táján, mégis alig lehet megfelelő ruhákat kapni az átlagon felüli méretekben. Ráadásul még a kifejezetten kövér nőknek gyártó cégek is hajlamosak termékeiket vékony nőkön bemutatni, nagy bajban voltunk, amikor nagyméretű fürdőruhás és fehérneműs fotó összeállításunkat készítettük.

Fotó:

A nyári esküvőszezonban népszerű volt egy kövér hölgyeknek készült menyasszonyi ruhákat bemutató képgalériánk, és a francia Marie Claire magazin is futatta a plus size modelleket rendesen, de a pálmát az olaszok vitték el, ahol szépségkiránynővé koronáztak egy 170 kilós hölgyet.

Fotó:

Októberben egy igazán kövér nő, Beth Dittó nyitotta meg Jean-Paul Gaultier tavaszi-nyári rocker kollekcióját a kifutón, Crystal Renn pedig, aki az egyik legszebb plus size modell, saját fotósorozatot kapott a francia Vogue-ban. Igaz, a ruhák és a képek is taszítóak voltak, de a terjedelem jóval nagyobb, mint Crystal korábbi, az intim szőrzetéről elhíresült fotóin, úgyhogy mindenképpen haladásként értelmezhetjük a megjelenést.

Kicsit később nagy botrányt kavart, amikor az amerikai Marie Claire magazin blogján egy szerző annak a véleményének adott hangot, hogy a kövéreknek nem szabadna a tévében csókolózni, mert az olyan "undorító", de aztán, decemberben a New York Times tévékritikusa a legjobbak közé válogatta az időközben megszűnt, túlsúlyos tinédzserekről szóló, Huge című sorozatot.

Fotó:

Jelenleg ott tartunk, hogy a models.com toplistáján a legjobb 50 között az első Lara Stone, Crystal Renn pedig megelőzi Alessandra Ambrosiot. Kíváncsian várjuk, hogyan folytatódik a kövér lányok hódítása 2011-ben.

 

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X