szerző:
travelline.hu

1985 óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely némely európai fővárosban egy hétig tartó...

1985 óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely némely európai fővárosban egy hétig tartó ünneppé fejlődött. Budapesten immáron 11. éve ünneplik az idegenvezetők ezt a napot, melynek szervezését 8 éve a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara végzi. Az egész világon február utolsó vasárnapján tartják ezt az ünnepséget, melyen az idegenvezetők ingyen mutatják be városukat az érdeklődőknek, hogy még jobban megismerjék a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

Különös jelentőséget ad az eseménynek, hogy idén egybeesik a magyar EU elnökséggel. Ezért a szervezők tovább bővítik a programokat: új színfolt lesz a Hősök terén megrendezésre kerülő kézműves kirakodó nap és vásár. Idén először – a múlt évben nagy sikert aratott 6-os villamoson túl - a 2-es villamoson is lesz idegenvezetés, Jászai Mari téri indulással. A rendezvény támogatói segítségével 20 új tematikus séta indul, valamint előadásokkal is bővül a program, illetve első alkalommal bringóhintóval is bemutatásra kerül a főváros.

©

A programok nem csak magyaroknak szólnak: a hazánkban élő, vagy éppen pihenésüket nálunk töltő külföldiek számára is tartogat meglepetéseket az Idegenvezetői Világnap, ugyanis igény esetén az angol és német nyelvű csoportok mellett oroszul, valamint franciául beszélő idegenvezetők vezetésével is indulnak programok. A kerekesszékes, illetve mozgáskorlátozott érdeklődők számára speciális autóbuszos túrákat is szerveznek, sőt a látás- és hallássérültek számára is lesznek egyedi programok.

A részletes programok ITT találhatók.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
travelline.hu Plázs

Művészi luxus a belvárosban

Valljuk be, 2010 nem a turizmus éve, egyre csak érkeznek a riasztó hírek a budapesti szállodák helyzetéről.