Újra kinyit Siófok hivatalos jégpályája

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Balaton; tél; jég; Időjárás; Siófok; hideg; jégpálya;

A hideg idő miatt, február végén szokatlan jelenségként, sok helyen ismét jég borítja a Balatont.

A hideg idő miatt, február végén szokatlan jelenségként, sok helyen ismét jég borítja a Balatont. Az észak-keleti öbölben, Balatonfűzfő térségében már a hétvégén is korcsolyáztak, jégvitorláztak.
   
Siófok önkormányzata úgy döntött, hétfőtől ismét kijelöli a hivatalos jégpályát a korábbi helyen, az Újhelyi strand mellett, a Kaáli Nagy Dezső utca és az Arany János utca közötti partszakaszon, pályafelügyeletet és egyéb szolgáltatásokat is biztosítva.
   
A siófoki jégpályát február elején az utolsók közt zárták be. Az önkormányzat nem számolt újabb tartós lehűléssel, ezért akkor arról is döntött, hogy megszüntetik a készenléti állapotot, elbontják és elszállítják a jégpálya üzemeltetéshez szükséges eszközöket, építményeket. Mint kiderült, korai volt a döntés. Kozma Ani közölte: a jégpálya addig tart nyitva, ameddig biztonságos marad a jég. Míg az előző téli szezonban 14, az idei télen eddig 27 napig üzemelt megszakításokkal.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X