Zamárdi már a nyárra és a Balaton Soundra készül

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Fesztivál; Balaton; Zamárdi; balaton sound;

A polgármester hangsúlyozta, a turizmus szempontjából alapvető jelentőségű a megfelelő közbiztosság, ezért döntött úgy...

A polgármester hangsúlyozta, a turizmus szempontjából alapvető jelentőségű a megfelelő közbiztosság, ezért döntött úgy Zamárdi testülete, hogy egy, a tulajdonában lévő korszerű épületben körzeti megbízotti irodának ad helyet, javítva a rendőrök helyzetén, és hosszabb rendőri jellétet biztosítva ezzel a településen. Hozzátette, példa értékű a rendőrség és a település közötti együttműködés, amelynek részeként a rendőrség vállalta, hogy biztosítja az új iroda informatikai rendszerének kiépítését.

Fotó:

A július 7. és 10. között megrendezésre kerülő Balaton Sound idejére már lefoglalták Zamárdi szálláshelyeinek nagy részét - mondta Csákovics Gyula. A 2.700 lakosú és 4.000 nyaralóingatlannal bíró Zamárdinak arra kell készülnie, hogy a Balaton Sound idején százezer fölé emelkedik a településen tartózkodók száma. A polgármester szerint a lakosság az elmúlt négy évben - a fesztivál indítása óta - felnőtt a feladathoz, és igen rugalmasan fogadja az ezzel járó kellemetlenségeket. Az alapvetően turizmusból élő településnek óriási reklámot, és az önkormányzatnak mintegy 40 millió forintos bevételt hoz a Balaton Sound, de hasonlóan fontos, hogy Zamárdiban, és a több tíz kilométeres vonzáskörzetében is jól profitálhatnak belőle a szállásadók és a vendéglátósok egyaránt - tette hozzá a polgármester.
   
Az önkormányzat a rendezvény szervezőivel egyeztetve a napokban arról határozott, hogy valamennyi, a rendezvény zárt területén kívül eső közterületén is mobil illemhelyeket helyez el. Az elmúlt években egyre jobban felfutó fesztivál idején ugyanis előfordult, hogy nyaralókba kéredzkedtek-, vagy másztak be a fesztiválozók, mivel nem találtak a rendezvény területén kívül illemhelyeket. Az önkormányzat vállalta azt is, hogy az eddigieknél szigorúbb ellenőrző rendszert állít fel a rendezvény körüli utcák gépjármű-forgalom előli lezárásakor.

MTI

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X