szerző:
hvg.hu

A szódabikarbóna csodás gyógyhatásáról csak az utóbbi néhány évben hallhattunk. "Felfedezője" Tullio Simoncini, akinek nézetei különféle körlevelekben terjednek, az utóbbi hetekben többünk postaládájába eljuthattak.

"EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL! SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN!!! MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!

Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk (...) tisztítókúrákon keresztül.

A nemzetközi hírű professzor nemrégiben Magyarországon járt, hogy beszámoljon a könyvében is leírt természetes gyógymódról, amely forradalmasíthatja a rákterápiát. Huszonöt esztendős onkológiai tapasztalatai alapján Simoncini nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a rák nem más, mint egy fertőzés, amelyet gomba okoz. (...)" – így indul az a körlevél, amellyel valószínűleg sokan találkozhattak az elmúlt hetekben.

A Ködpiszkáló blog gyógyszerészei legutóbbi bejegyzéseikben igyekeznek rámutatni, a levélben leírt állításoknak valójában mennyi az igazságtartalmuk. Mint írják, Simoncininek két fő tézise van: a rák minden típusát gomba okozza, és a daganatok a Candida albicans nevű gomba elleni védekezőreakció során alakulnak ki. Továbbá, mivel a Candida-fertőzés szódabikarbóna infúzióval, beöntéssel vagy ecseteléssel gyógyítható, ezért a rák is kezelhető, sőt, gyógyítható ugyanezen módszerekkel.

©

A módszer propagálói nem tudnak vagy csak nem akarnak tudomást venni arról, hogy Simoncinit a bíróság első fokon csalásért és gondatlanságból elkövetett emberölésért 3 év börtönre ítélte, eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától, az olasz gazdasági versenyhivatal 50 ezer euróra büntette félrevezető reklámért és tisztességtelen piaci magatartásért, illetve megtiltották módszerének reklámozását.

A Ködpiszkáló szerint ráadául tudományos kutatások bizonyítják, hogy az általa alkalmazott módszer veszélyes lehet (metabolikus alkalózis alakulhat ki, ami akár súlyos következményekkel is járhat). Több halálesetet is közvetlen összefüggésbe hoztak a Simoncini-féle kezeléssel: egy melldaganatban szenvedő holland nő alkalózisban (a szervezet túlzott ellúgosodása) halt meg, miután Simoncini a daganatba adott szódabikarbónainjekcióval kezelte. Módszerét a tudományos közösség nem ismeri el, mert nincsenek a hatásosságát, biztonságosságát alátámasztó bizonyítékok, és egyetlen olyan tudományos cikk sem jelent meg, amely a módszer racionalitását igazolná. Nem beszélve arról, hogy a Simoncini-féle kezelésnek tulajdonított gyógyulási esetek egy részében bizonyíthatóan kemo- vagy sugárterápiát is kapott a beteg, így nem dönthető el, a gyógyulásban mekkora szerepe volt a szódabikarbónának.

Ha kíváncsi a további részletekre, látogasson el a blogra, kattintson!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Plázs

Vaj vagy margarin: melyik az egészségesebb?

Egy régi-új körlevél azzal riogat minket, hogy a margarint mindössze “EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen”, és a hangyák sem nyúlnak hozzá. A kémia ismerői ezen csak mosolyognak, és állítják: a vaj és a jó minőségű margarin közötti választás ma már csak ízlés és pénztárca kérdése.

hvg.hu Plázs

Tényleg ez lenne a legjobb kullancseltávolító módszer?

“A lehető legegyszerűbb és mindig sikeres” kullancseltávolítási módszert ígér egy mostanában újra terjedő körlevél. Kész csoda, hogy “a média még nem csapott le rá” – írja a szerző. Pedig már többször lecsapott rá, mégis tovább él - írja az Urban Legends blog.

hvg.hu Plázs

Ez okozza a gyomorfekélyt, nem a stressz

Még a 20. század vége felé is meg voltak győződve a szakemberek arról, hogy a fekélyes elváltozásokat elsősorban a stressz, másodsorban a fűszeres ételek, a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás okozza. S bár a tudomány azóta korrigált, a közvélemény nagy része ma is ezt gondolja.