Hétfőn lehagyja az új WTC az Empire State Buildinget

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: USA; New York; One World Trade Center; Empire State Building;

Hétfőtől már az új World Trade Center épülete lesz a legmagasabb épület Manhattanben, akkor hagyja le magasságban az Empire State Buildinget. Az esemény alkalmából ünnepséget is rendeznek New Yorkban.

A One World Trade Center épületének acélváza a várakozások szerint hétfőn hagyja le a New York egyik szimbólumának számító, 443,2 méteres Empire State Building magasságát - közölte az Adsbury Park Press. Az építtetők kisebb ünnepséget is rendeznek majd erre az alkalomra.

Az egyszerűen 1 WTC-nek is nevezett épület teljes magassága az amerikai függetlenségre utalva 1776 láb, azaz 541,3 méter magas lesz, ezzel a világ harmadik legmagasabb szerkezetévé válik, amikor jövőre átadják - írja a Wikipedia szócikke.

Az új World Trade Center építése egyébként a terveknek megfelelően halad, előértékesítésben már kiadták az épület 55 százalékát. Arról a 124 méteres tévéantennáról is megállapodás született, amelyet az épület tetején helyeznek majd el.

Fotó:

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X