Éjjel átszállítanak egy Boeinget Budapest utcáin

2012. május 03., csütörtök, 13:41 • Utolsó frissítés: 2012. május 03., csütörtök, 14:23
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

A SkyEurope, évekkel ezelőtt csődbe ment fapados légitársaság egykori Boeing 737-300-as típusú repülőgépét fogják ma éjjel tréleren beszállítani Ferihegyről a TEK belvárosi központjába, feltehetően azért, hogy azon később a terrorelhárítók gyakorlatozzanak – írja az Airportal.hu.

Az OM-CLB lajstromjelet viselő, Boeing 737-300-as repülőgép szárnyait az elmúlt hetekben levágták, a függőleges és vízszintes vezérsíkokat leszerelték - írja az Airportal.hu, amely szerint a repülőgép 33,4 méter hosszú törzsét szerdán emelték rá arra a speciális, túlméretes trélerre, amelyen majd a városba szállítják csütörtök éjjel. A repülőgép szárnyait és vezérsíkjait két kisebb tréler fogja szállítani.

A konvoj este 8-9 óra körül indul a ferihegyi repülőtérről, majd az Üllői út – Népliget – Hungária körút útvonalon fog haladni, az éjszaka leple alatt, feltehetően rendőri biztosítás mellett, egészen a TEK központjáig - írja az Airportal. A konvoj útvonalengedélye a lap szerint csütörtök este 10-től péntek reggel 6-ig érvényes.

Az Airportal.hu szerint a repülőgépet a TEK központi telephelyén (honlapjuk szerint ez a kőbányai Zách utcában van) újra összeszerelik majd és feltehetően a terrorelhárítók fognak majd rajta gyakorlatozni.

A gépet 1988-ban gyártották, 2009 májusában került a SkyEurope fapados légitársasághoz, amely azonban ugyanazon év szeptemberében felfüggesztette tevékenységét. Ezt követően repülték át Ferihegyre, teljes SkyEurope festésben. A repülőgép hajtóműveit, műszereit és egyéb piacképes alkatrészeit idő közben kiszerelték és értékesítették, a "csupasz" sárkányszerkezet azonban immár közel 3 éve vesztegelt Ferihegyen - írja a lap.Éjjel átszállítanak egy Boeinget Budapest utcáin
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó.

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X