FN24: szakított a Neckermann az OTP-vel a bankokhoz vándorló pénzek miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: utazási iroda; OTP Bank; fn24; pos-terminál; Neckermann;

A befizetett út ára a vakációzni vágyó utas bankkártyájáról az utazási irodák helyett a bankok számlájára vándorolt. A Neckermann megelégelte a sajátos jogértelmezést, és szerződést bontott az OTP-vel - írja az FN24.

A csődbe jutott Malév miatti csatározás mostanra odáig fajult a bankok és az utazási irodák között, hogy Magyarország egyik legnagyobb értékesítési hálózattal rendelkező idegenforgalmi vállalata felmondta a szerződést korábbi bankkártyaelfogadó pénzintézetével. A Neckermann vitája az OTP-vel nem egyedi eset - írja az FN24.

A lap szerint a Thomas Cook leányvállalatához hasonlóan más utazási irodákban sem elérhető már egy ideje a POS-terminálokon keresztül történő fizetés. Az intézkedés oka, hogy a bankok elkezdték a bankkártyával vásárolt Malév-jegyek ellenértékét visszaterhelni a kártyaelfogadó utazási irodákra. Vagyis visszatartották a tranzakciók során jelentkező összeget, hogy abból rendezzék a Malév csődje miatt kárt szenvedő utasokat. Az irodák azonban ennek következtében nem jutottak hozzá a pénzükhöz.

„A Neckermann vitában áll korábbi bankkártyaelfogadó bankjával a Malév csőd nyomán felmerült reklamációk rendezése miatt. Miután a bank együttműködési készségét nem találtuk megfelelőnek, felmondtuk a szerződést. Azóta megállapodtunk egy másik bankkal, és a POS-terminálok telepítése már el is kezdődött. Hamarosan újra elfogadják irodáink a bankkártyával történő fizetést. Az átmeneti időszakban készpénzkímélő fizetési módként banki átutalást kínálunk ügyfeleinknek" – közölte az FN24-gyel Szvoboda János cégvezető.

Az OTP szerint viszont ők a kártyaelfogadói szerződésben foglaltak szerint jártak el, és azok szerint teljesítették kötelezettségeiket. "A Neckermann utazási iroda és az OTP Bank között a szerződéses gyakorlatnak megfelelően napi elszámolás történt, amelynek keretében a Neckermannál kártyával fizető ügyfeleknek a Malév csődje miatt visszajáró összeget – szintén a kártyaelfogadói szerződésben foglaltaknak megfelelően - az OTP Bank visszatartotta, minden más összeget továbbutalt a Neckermann részére" - írta a pénzintézet az FN24-nek küldött közleményében.

További részletek itt.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X