szerző:
hvg.hu

Vasárnap estétől mediterrán ciklon húzódik a Kárpát-medence fölé. Az időjárás változása és a feltámadó szél migrénes fejfájással, koncentrációs zavarokkal járhatn - írja a Meteoklinika.

Hétfőn egy mediterrán ciklon melegfrontja alakítja az időjárást, illetve a délnyugati tájakat este már a képződmény hidegfronti szakasza érinti. A délkeleti szél élénk, a Duna-Tisza közén és az Észak-Dunántúlon erős, olykor akár viharos is lehet. A légnyomás csökkenése és a változékony, szeles idő alvászavarokat, migrént, fáradékonyságot válthat ki. Csökkenhet a koncentráló és teljesítő-képesség - figyelmeztet a Meteoklinika.

Az UV sugárzás a Dunántúlon általában gyenge, mérsékelt marad, másutt a déli órákban eléri az erős szintet. Északkeleten a 7-es erősséget is megközelíti, ezért legyünk óvatosak a napon töltött idővel.

©

Napközben a pollenkoncentráció még emelkedik, így az allergiás tünetek erősödhetnek, majd estétől és főként záporok környékén jelentősen csökken a koncentráció. Kedden a levegő jelentős tisztulása várható, mind a pollenek, mind a szálló por és a gázszennyezők terén.

A reakcióidő megnövekedése a közlekedőket is érintheti, főként a hétfői nagyobb forgalomban. A gépjármű menetstabilitását a középső és északnyugati megyékben erős oldalszél csökkentheti. Délután a Dunántúlon, majd estétől másutt is vizes útszakaszokra lehet számítani.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!