Ma rendezik meg az országos patikanapot, amelynek kiemelt témája idén az úgynevezett metabolikus szindróma és a dohányzásról való leszokás - közölte az eseményt kezdeményező Magyar Gyógyszerészi Kamara. Az országos rendezvény megnyitóját Békéscsabán tartják.

Az elhízás, a magas vérnyomás, a magas koleszterin- és vércukorszint külön-külön is súlyos betegség, de ezek együttesen igazi veszélyt jelentenek minden ember számára. Ha pedig valaki nem ellenőrzi ezen egészségügyi értékeit, előfordulhat, hogy már csak egy súlyos betegségből jön rá a sokszor visszafordíthatatlan kóros állapotra – indokolták az idei témaválasztást.

Az MGYK kilencedjére hirdetette meg az országos patikanapot. A csatlakozó gyógyszertárakban ma szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várják a betérőket. Most először a patikamúzeumok - Budapest, Eger, Kecskemét, Kőszeg, Pécs, Sopron, Székesfehérvár - is szerveznek programokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!