Patikanap: szűrővizsgálatokkal várják a betegeket több gyógyszertárban

Utolsó frissítés:

Címkék: patika; szűrővizsgálat; gyógyszertár; országos patikanap;

Ma rendezik meg az országos patikanapot, amelynek kiemelt témája idén az úgynevezett metabolikus szindróma és a dohányzásról való leszokás - közölte az eseményt kezdeményező Magyar Gyógyszerészi Kamara. Az országos rendezvény megnyitóját Békéscsabán tartják.

Az elhízás, a magas vérnyomás, a magas koleszterin- és vércukorszint külön-külön is súlyos betegség, de ezek együttesen igazi veszélyt jelentenek minden ember számára. Ha pedig valaki nem ellenőrzi ezen egészségügyi értékeit, előfordulhat, hogy már csak egy súlyos betegségből jön rá a sokszor visszafordíthatatlan kóros állapotra – indokolták az idei témaválasztást.

Az MGYK kilencedjére hirdetette meg az országos patikanapot. A csatlakozó gyógyszertárakban ma szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várják a betérőket. Most először a patikamúzeumok - Budapest, Eger, Kecskemét, Kőszeg, Pécs, Sopron, Székesfehérvár - is szerveznek programokat.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X