Zöld lámpa az olcsóbb, piros talpú cipőknek – a Zara pert nyert Louboutin ellen

2012. június 12., kedd, 13:34 • Utolsó frissítés: 2012. június 12., kedd, 15:41
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Négy évig pereskedett Christian Louboutin híres cipődizájner a Zarával, mert a ruházati lánc piros talpú cipőt árusít. A francia szerint ez az ő védjegye.

Negyven dollár, vagy nyolcszáz? Zara, vagy Louboutin? Persze, hogy az utóbbi, csak ne kerülne hússzor annyiba. Christian Louboutin, francia cipőtervező ezt másként látja. Épp fordítva, ezért nem csoda, hogy felháborodott, amikor a Zara 2008-ban két piros talpú és sarkú cipőt is árusított. A dizájner szerint ez az ő védjegye, és bírósághoz fordult, méghozzá a szín kizárolagosságáért. Arra hivatkozott, hogy a Ferrari pirosa, a Cadburry lilája is védett, miért ne lehetne hát az ő vöröse is az. Nem lehet, ezt most a párizsi bíróság is megállapította, sőt még több ezer dolláros kompenzációt is kénytelen kifizetni Louboutin a Zarának.

Kesereghet a tűsarkús férfi, akit nem érdekel, hogy kínlódnak a nők a 15 centis sarkak miatt, miért is érdekelné, úgy véli, aki nem tudja hordani, ne vegye fel. Victoria Beckham, Sarah-Jessica Parker és Emma Stone nem panaszkodik, Rooney felesége egyszer merte kinyitni a száját, Louboutin kíméletlenül lecsapott rá a bulvárlapokban.

Fotó:


Zöld lámpa az olcsóbb, piros talpú cipőknek – a Zara pert nyert Louboutin ellen
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó.

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X