szerző:
hvg.hu

Szerdán még továbbra is a mediterrán ciklon kettősfrontja alakítja időjárásunkat, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyebbek tapasztalhatnak enyhébb tüneteket.

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül a Kárpát-medence területén, de már gyengülő intenzitással. Emiatt fejfájás, migrén, álmatlanság országszerte jelentkezhet, egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet. A csapadékosabb tájakon fokozódhatnak az ízületi és reumatikus panaszok is, célszerű reggel egy kímélő, tehermentes tornával kezdeni a napot - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A többfelé élénk szél erősítheti a fejfájást, borsmenta vagy citromfű olajának párologtatásával enyhíthetjük a fájdalmakat. A naposabb délkeleti részeken viszont javulhat az általános közérzet, a hangulat.

Mérsékelten meleg idő várható, de a szelesebb részeken a légmozgás kissé csökkenti a hőérzetet, valamint reggel is hűvös lesz egy kicsit, így ajánlott a réteges öltözet. Délkeleten a hosszabb naposabb időszakokban erős UV-sugárzás várható. Ilyenkor az érzékenyebb bőrűek már 20 perc alatt is leéghetnek, óvjuk bőrünket 40-es faktorszámú krémekkel, valamint a déli órákban kerüljük a napozást!

©

A levegő pollentartalma a kissé hűvösebb, csapadékos napok után közepes szintre esett vissza, jelentős növekedés nem várható. Jelenleg a pázsitfűfélék, az útifű, valamit a lórom okoz több panaszt, az allergiások kerüljék a mezőket, réteket!

A közlekedésben az időnként élénk oldalszél okoz panaszokat, csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása. Emellett a záporok, zivatarok területén átmenetileg nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat, a megnövekvő féktáv miatt tartsunk nagyobb követési távolságot!

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!