Kettősfront kínoz meg minket ma

2012. június 13., szerda, 08:10 • Utolsó frissítés: 2012. június 13., szerda, 08:22
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Szerdán még továbbra is a mediterrán ciklon kettősfrontja alakítja időjárásunkat, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyebbek tapasztalhatnak enyhébb tüneteket.

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül a Kárpát-medence területén, de már gyengülő intenzitással. Emiatt fejfájás, migrén, álmatlanság országszerte jelentkezhet, egyeseknél ingerlékenység, nyugtalanság is felléphet. A csapadékosabb tájakon fokozódhatnak az ízületi és reumatikus panaszok is, célszerű reggel egy kímélő, tehermentes tornával kezdeni a napot - javasolja a Meteoklinika orvosmeteorológiai portál.

A többfelé élénk szél erősítheti a fejfájást, borsmenta vagy citromfű olajának párologtatásával enyhíthetjük a fájdalmakat. A naposabb délkeleti részeken viszont javulhat az általános közérzet, a hangulat.

Mérsékelten meleg idő várható, de a szelesebb részeken a légmozgás kissé csökkenti a hőérzetet, valamint reggel is hűvös lesz egy kicsit, így ajánlott a réteges öltözet. Délkeleten a hosszabb naposabb időszakokban erős UV-sugárzás várható. Ilyenkor az érzékenyebb bőrűek már 20 perc alatt is leéghetnek, óvjuk bőrünket 40-es faktorszámú krémekkel, valamint a déli órákban kerüljük a napozást!

Fotó:

A levegő pollentartalma a kissé hűvösebb, csapadékos napok után közepes szintre esett vissza, jelentős növekedés nem várható. Jelenleg a pázsitfűfélék, az útifű, valamit a lórom okoz több panaszt, az allergiások kerüljék a mezőket, réteket!

A közlekedésben az időnként élénk oldalszél okoz panaszokat, csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása. Emellett a záporok, zivatarok területén átmenetileg nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat, a megnövekvő féktáv miatt tartsunk nagyobb követési távolságot!Kettősfront kínoz meg minket ma
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X