Légiháborúval kezdődik a nyaralási szezon

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: nyaralás; üdülés; légitársaságok; nyári szezon; fapados légitársaság; nyaralási szezon;

Egyelőre nincs jele idegenforgalmi Armageddonnak a Malév februári csődje után.

A ferihegyi repülőtér a tavalyi 8,9 milliós rekordjához képest egymillióra becsüli az idei utasszámcsökkenést, ami jelentős, de jóval kisebb a Malévval elúszott 3,2 milliónál. A kereskedelmi szálláshelyeken pedig egyenesen 8,3 százalékkal több külföldi vendéget regisztrált a KSH január–áprilisban, mint egy évvel korábban.

A Magyarországról kiutazók számára viszont közvetlenül elérhetetlenné váltak az egykori Malév-hálózat balkáni és közel-keleti célállomásai, tucatnyi városba drágultak a jegyek, az úti célok felét pedig csak a hagyományos légitársaságok által kínáltnál spártaibb körülmények között, diszkonttársaságokkal közelíthetik meg – igaz, sokszor olcsóbban.

A veszteséglista a végkielégítésükre váró Malév-dolgozóktól a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. elveszett milliárdjain keresztül a fizetőképes turistákat hiányoló felső kategóriás hoteleken és éttermeken át egészen az Andrássy úti luxusüzletekig tart.

A Malév-csőd utáni turisztikai helyzetről a HVG e heti számában olvashatnak.

Fotó:

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X