„Agyonlőni a zöldeket, megkínozni a túlsúlyosakat”, mondja a Ryanair feje

2012. szeptember 05., szerda, 16:20 • Utolsó frissítés: 2012. szeptember 05., szerda, 19:28
Szerző:


Címkék: ; ;

Michael O’Leary egyre hírhedtebb mocskos szájáról. Arról nem beszélve, hogy a mondatok, ahová a trágárságok becsúsznak, tartalmuknál fogva is jogi kategóriát képezhetnek. Utoljára egy kétgyerekes anyát hülyézett le.

„Idióta”, alázta meg Michael O’Leary, a Ryanair ügyvezető igazgatója azt az édesanyát, aki két gyerekkel és szüleivel összesen 300 euró plusz díjat fizetett a repülőtéren a Ryanairnek. Suzy McLoad ugyanis nem nyomtatta ki előre a beszállókártyákat, és ahogy az apró betűs rész a tájékoztatókban csendben utal rá, ez utasonként 60 eurót jelent – hacsak nem az Egyesült Királyságban történik az eset, mert akkor 60 font.

Ahogy korábban a hvg.hu is írt róla, McLoad Facebook-kampányba kezdett. Az 500 000 támogató mellett persze kapott kritikákat is, mondván, csak magát okolhatja, ez a szabály nyilvános minden utas előtt. Sőt, csak hazaúton feledkezett meg róla, Spanyolországba menet sikerült nyomtatnia. McLoad azzal védekezett, hogy technikailag nem tudta megoldani nyaralás közben, hogy nyomtatott változathoz jusson.

A McLoadot érő kritikáknak van helye, az ír fapados vezetőjének a hangvétele mégis messzire ment: „Az a véleményünk, hogy azért fizeti a 60 eurót, mert hülye.”

Fotó:

Leary nem válogat. Utasoknak, alkalmazottaknak, sajtónak és vetélytársaknak egyaránt osztogatja a gyakran ízléstelen megjegyzéseket. Néha úgy tűnik, direkt el szeretné ijeszteni az utasokat. „Azt mondják, hogy az ügyfélnek mindig igaza van, de tudják mit? Nincs igazuk. Néha tévednek, és meg is kell mondani nekik.” Ennek minden bizonnyal van igazságtartalma, sőt még módja is, hogy miként közöljék az alkalmi tévedéseket. Mindenesetre a túlsúlyos utasoknál O’Leary meg sem próbálta megtalálni az utat: „Senki sem akar egy kövér ******** mellett ülni. Tényleg meglepődtünk, hogy mennyi, de mennyi olyan ügyfelünk van, aki nem csak megadóztatni szeretné a dagikat, hanem meg is kínozná őket.”

Nem csak az utasok kapnak, hanem a kollégák is. Íme, a nyilvános megalázás mintapéldája egy rosszul sikerült viccben, egy sajtótájékoztató kezdetén: "Howard Miller és Michael Cawley ügyvezető igazgató-helyettesekkel érkeztem. Ők most éppen a férfivécében szexelnek, ennyire felizgultak a mai eredményeinken.”

Ezt kapták a környezetvédők: „Amikor csak lehet, bosszantani akarjuk őket. A legjobb, amit tehet az ember egy környezetvédővel, hogy agyonlövi.”

Nem csak a környezetvédők nevét írja fel a töltényekre: „Csesszék meg az utazási ügynököket. Vonszolják ki a ****** és lőjék őket agyon.”

A természet légierőivel azonban jó kapcsolatot ápol: „Ha a fedélzeten alacsony az italfogyasztás, akkor a pilótáknak nincs más feladata, mint hogy generáljanak egy kis turbulenciát. Ez felturbózza az italfogyasztást.”

A franciákat sem kedveli: „Ennyiből áll a Boeingnek küldött üzenet: csak építsétek, mi megvesszük, és ketten együtt a ***** is kirúgjuk az Airbusból Európában. Szeretjük a Boeinget. ******* meg a franciák.” (A Lajosok nemzete máskor is kapott egy-egy soviniszta megjegyzést. Thatchert éltette az ír üzleti buldog, és leszögezte, hogy nélküle valami „rohadt francia munkanélküli köztársaságban” találnák magukat.)

Sajnos a rózsás kapcsolat a Boeinggel is megszakadt: „Boeingnek megvolt az esélye. Idővel azonban az ember elveszíti az érdeklődését, hogy egy csapat idiótával üzleteljen, akik képtelenek döntést hozni.”

Az ellentmondásos verbális lincselés nyomait máshol is felfedezni. A 90-es években még nem nyilatkozott elismerően a Ryanairről: „Sosem fog pénzt keresni. Mindig csak veszíteni fog. Ez egy légitársaság. Felejtsék már el.”

És végül az emberi kapcsolatok igaz ismerője szerint a motíváció igazi forrása: „Félelem.”

Az arculat részét képező megjegyzéseket a Telegraphon követhetik nyomon.


5 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. szeptember 8., 09:00 timothy

Igaza van, aki ugy repul hogy nem olvassa el a tajkoztatot, az fizessen. Vedekezik,hogy nem tudott nyomtatni, holott tudta hogy kell...net kavezo gondolom nem volt 1000 km-es korzetben. Szerencsetlen, es fizette az arat.....

2012. szeptember 6., 16:25 Pellaky Tibor

...és nincs igaza?

2012. szeptember 6., 01:05 Kocsis Andrew

Szerintem ezt a mocsadek gusztustalan bagazst ugy ahogy van el kene felejteni.A nyiltszinu becsapas lehuzas folyik pofatlanul. A nem fapadosok lehet hogy dragabbbak/nem annyira sokkal/ megis normalisabbak.Nincsenek utolag kiderulo atb...................... szasok es meg kap6sz valamit kulon fizetes nelkul.Pl mosolygos beszallito asszisztenseket,segitokesz szemelyzetet stb.A piac szelek
tal, aki elkutyul az viheti a ropcsiket a hatso kertbe.

2012. szeptember 5., 19:51 Santi Sebastini

Ez, az. Ezt gennyedéket az egész szar légitársaságával el lehet felejteni. Fizetsz 20 Euróval többet, és már embernek is tekintenek.

2012. szeptember 5., 16:42 Mocsári Troll

nem kell velük repülni és kész.

olcsó húsnak híg a leve, ne várjuk, hogy fillérekért majd olyan szolgáltatást kapunk, mint egy emirates business class.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


„Agyonlőni a zöldeket, megkínozni a túlsúlyosakat”, mondja a Ryanair feje
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Klasszikus módszerekkel nem lehet a Z-generációt tanítani

Klasszikus módszerekkel nem lehet a Z-generációt tanítani

A közösségi médiából és a Wikipediáról gyűjtik az információt, és kifejezetten nehézséget okoz számukra a hosszabb, szöveges háttéranyagok...

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X