Ótvartúra Budapesten – A tökéletes szemétdomb

2012. szeptember 10., hétfő, 14:12 • Utolsó frissítés: 2012. szeptember 10., hétfő, 15:04
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

Lélegzetünket visszatartva sétálunk metropoliszunkban, hogy megtekintsük a közállapotok második kiállítási remekét: Pestises kukacsoport, Kecske utca.

Vajon az alkotó – nevét fedje homály és saját háztartási hulladéka – mit talált önkifejezése eszközének? Hát a neoplaszticizmus letisztul rendjét, amint összeölelkezik a szürrealizmus káoszával.

ótvar, kosz, szemét, kuka, 3. kerület, III. kerület, önkormányzat
Fotó:

Figyeljük meg, hogy a gané zöld porhüvelyéből szoborcsoportot komponált a művész. A zöld kukák tökéletesen egyszerű síkidomok, ezekből pattan ki a szemét bohókás tarkasága, míg az indiánnyár himnuszát az ízeltlábúak szoprán kara düngicséli fülünkbe.

A tökéletes forma ritmikus ismétlődését játékosan bontja meg a tökéletes szemét. Egyszerűség és absztrakció, ezt kapjuk a Kecske utcában.

Óda a III. kerületi önkormányzathoz: Gané és kutyapiszok. Vigyük óda, az önkormányzathoz.Ótvartúra Budapesten – A tökéletes szemétdomb
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Klasszikus módszerekkel nem lehet a Z-generációt tanítani

Klasszikus módszerekkel nem lehet a Z-generációt tanítani

A közösségi médiából és a Wikipediáról gyűjtik az információt, és kifejezetten nehézséget okoz számukra a hosszabb, szöveges háttéranyagok...

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X