Alattomos lehet a nyugodt, napos idő

2012. szeptember 21., péntek, 08:28 • Utolsó frissítés: 2012. szeptember 21., péntek, 09:20
Szerző:


Címkék: ; ;

Pénteken a nyugodt, de hűvös időben növekszik a megfázásveszély. A friss és tiszta levegőn viszont a szervezet is üdébbé válik – olvasható a Meteoklinika előrejelzésében.

Pénteken front nem lesz térségünkben, a magasban azonban melegebb légtömegek érkeznek, ami az érzékenyeknél a melegfrontra jellemző tünetekkel, pl. migrénnel, szétszórtsággal párosulhat, de ezek inkább az esti óráktól erősödhetnek fel – figyelmeztet a Meteoklinika.

Hajnalban igen mélyre süllyed a hőmérséklet, több helyen várható talajmenti fagy, ez a hideg, nyirkos idő pedig nem kedvez a kopásos eredetű ízületi fájdalmakkal küzdőknek. Az ízületek sajoghatnak, merevek lehetnek, próbáljuk melegen tartani őket, pl. kámforos krémmel.

Napközben is hűvös marad a levegő, ami azért jótékony humánmeteorológiai hatásokkal is bír. Fizikálisan és mentálisan is frissebbneknek érezhetjük magunkat, a reflexeink, munkavégző képességünk is javulhat. A meleg, réteges öltözetről ne feledkezzünk meg, ezzel és az ásványi anyagok, vitaminok bevitelével védekezhetünk a megfázásos megbetegedések ellen.

A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a Tiszántúlon azonban még élénk szél növelheti a stresszhatást.Alattomos lehet a nyugodt, napos idő
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó.

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X