Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek Kubában

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: teszt; Kuba; vakcina; prosztatarák; oltóanyag; prosztata;

Kubai kutatók befejezték egy prosztatarák elleni vakcina klinikai tesztjének második fázisát. Ranfis Rodriguez urológus azt mondta, hogy a két kórházban kezelt 56 páciens állapota figyelemreméltóan javult.

Csökkent a pácienseknél a prosztatatumorra jellemző antigének szintje, miközben tesztoszteron nem vagy csak alig termelődött náluk - magyarázta Rodriguez, aki a Havannától 530 kilométerre keletre elhelyezkedő Camaguey városában lévő Biotechnológiai és Genetikai Mérnökségi Központban dolgozó kutatócsoportot vezeti.

A Heber Provac nevű vakcinát előrehaladott állapotú prosztatarákos pácienseknél alkalmazták, még mielőtt sugár- vagy kemoterápiát kaptak volna, hogy elérjék a hormonszint süllyedését. A 3-as és 4-es fázisú rosszindulatú tumoroknál a vakcina ugyanolyan hatékony vagy még hatékonyabb, mint a standard kezelések - tette hozzá Jeus Junco, a központ szakértője.

A továbbiakban a kubai kutatók tanulmányozzák a vakcina más szerekkel való kölcsönhatását, és összehasonlító elemzéseket végeznek az új terápia és a meglévő kezelések eredményességéről.

Kubában évente több mint 2500 férfinál diagnosztizálnak prosztatarákot, többségük 60 év feletti, az esetek 60 százaléka végződik halállal.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X