Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek Kubában

2012. szeptember 25., kedd, 11:10
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Kubai kutatók befejezték egy prosztatarák elleni vakcina klinikai tesztjének második fázisát. Ranfis Rodriguez urológus azt mondta, hogy a két kórházban kezelt 56 páciens állapota figyelemreméltóan javult.

Csökkent a pácienseknél a prosztatatumorra jellemző antigének szintje, miközben tesztoszteron nem vagy csak alig termelődött náluk - magyarázta Rodriguez, aki a Havannától 530 kilométerre keletre elhelyezkedő Camaguey városában lévő Biotechnológiai és Genetikai Mérnökségi Központban dolgozó kutatócsoportot vezeti.

A Heber Provac nevű vakcinát előrehaladott állapotú prosztatarákos pácienseknél alkalmazták, még mielőtt sugár- vagy kemoterápiát kaptak volna, hogy elérjék a hormonszint süllyedését. A 3-as és 4-es fázisú rosszindulatú tumoroknál a vakcina ugyanolyan hatékony vagy még hatékonyabb, mint a standard kezelések - tette hozzá Jeus Junco, a központ szakértője.

A továbbiakban a kubai kutatók tanulmányozzák a vakcina más szerekkel való kölcsönhatását, és összehasonlító elemzéseket végeznek az új terápia és a meglévő kezelések eredményességéről.

Kubában évente több mint 2500 férfinál diagnosztizálnak prosztatarákot, többségük 60 év feletti, az esetek 60 százaléka végződik halállal.Prosztatarák elleni vakcinát tesztelnek Kubában
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó.

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X