Most kiszámolhatja, hogy mennyire szép

2013. március 06., szerda, 09:50 • Utolsó frissítés: 2013. március 06., szerda, 10:57
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Azt hiszi, hogy a szépség szubjektív? Nem tudja, milyen skála alapján nézzen tükörbe? Dr. Kendra Schmid forradalmi képletét használva végre ön is kiszámíthatja, pontosan mennyire gyönyörű.

Dr. Kendra Schmid a nebraskai egyetem professzora, nem utolsósorban pedig az a kutató, aki a legújabb esztétikai aranymetszési szabályt jegyzi. Képlete szerint az emberi arc 29 meghatározott pontjának kapcsolata alapján megállapítható, hogy valaki kacér topmodellnek vagy épp fejzsákos járókelőnek született.

Mivel senkinek sem célja ilyen végletek kinyilatkoztatása, az eredményeket egy tízes skálán tudjuk rangsorolni, hogy a csapongásokat elkerülve, nyugodtan maradhassunk érdektelenül egykedvűek, miközben megállapítjuk, hogy ajkaink túl keskenyek vagy, hogy orrunk messze nem arányos.

A miheztartás végett: a planéta átlagemberének fizimiskája 4-5 pont körüli eredményt produkál, ennek okán ezt a számot tekinthejük afféle vízválasztónak. Felette nemtől függetlenül hercegnők, alatta pedig alvilági véglények vagyunk.

A lent felsorolt kritériumoknak megfelelő arcfelépítés az etalon. Ez az a maximális 10 pont, amiből kiindulunk. Mindennemű eltérést (a leírtaknál kisebb vagy nagyobb érték) -1 ponttal jutalmazunk.

Példa. Ha füleink hossza nem azonos orrunk hosszával: 10-1, vagyis 9 pont.

A kalkulátorhoz szükséges pontokat megtalálja Pitten és Clooney-n

Fotó:

Íme, a tökéletes szépséghez alkalmazandó kalkulátor:

 

1. Amennyiben az archosszunkat (1-29) arcunk szélességével elosztva (6-9) 1,618 körüli értéket kapunk, itt az ideje igazán boldognak lenni. Ez az eszményi arány.

2. Két képzeletbeli, vízszintes vonallal osszuk három ugyanakkora részre az arcunk. Az 1-3, 3-19 és 19-29 pontok távolságai ideális esetben ugyanakkorák.

3. A fülek (10-21, 5-17) hossza veszélyes szépség esetén megegyezik az orr hosszával (3-19).

4. A száj szélességét (25-27) annak magasságával (23-28) 2,5 körüli értéket kell kapnunk. Itt a képlet alkotója azzal számolt, miszerint a teltebb ajkak jóval vonzóbbak vonalszerű társaiknál.

5. Meghúzva az 1-29 egyenest, tükörtengelynek kell létrejönnie. Hogy tökéletes legyen az arc szimmetriája, a 18 és 20, valamint a 22 és 24 pontoknak egyforma távolságra kell lenniük a tengelytől.

6. A szemek szélességének és a szemek közti távolságnak szinten azonosnak kell lennie. Vagyis: 14-13 = 12-11 = 13-12

 

 

 

 Most kiszámolhatja, hogy mennyire szép
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X