Ez kell a nőnek nőnapra és semmi más

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: nőnap; Nemzetközi Nőnap; csokoládé; Ryan Gosling; ajándék nőnapra;

Vannak nők, akiket egyáltalán nem érdekel ez a szocialistának csúfolt ünnep. Ám sokkal kellemetlenebb, hogy vannak ilyen férfiak is. Ha ön nem tartozik közéjük, csenjen ajándékötletet március 8-ára.

A százkét éves nemzetközi nőnap felemás érzéseket generál az emberekben. Aki még a rendszerváltás előtt született, emlékszik a kötelező feszengésre az általános iskolában, ahogy kiparancsolták a fiúkat az osztályteremből a tanítónénik, kezükbe nyomtak valami gazt, közben a lányok bent röhögcséltek, aztán visszaterelték őket, a férfiszerepbe kényszerített fiúkák pedig kelletlenül átadták az ajándékot.

Idősebbeknek a nőnapi konyakozás rémlik a munkahelyen, aki pedig 1989 után született 2-es személyi számmal, faramuci helyzetben van március 8-án: mert emlékei nincsenek, és jövőképe sem.

Éljen a nőnap!

Fotó:

Újévi összeállításunkból kiderült, hogy vannak nők, akiktől más lett a világ. Ezért, ha mégis úgy döntene, hogy ünnepli március 8-án a nemzetközi nőnapot, íme, pár szerény ajándékötlet, amely lefedi a figyelmesség, a csoki és még a Ryan Gosling iránti női vágyat is.

Nőnapi gesztusok a világból

Nőnap környékén megszaporodnak a hírek arról, hogy milyen a nők helyzete a világban, nőaktivisták különböző ötletekkel hívják fel a figyelmet a nőkre. Tavaly Afganisztánban például egy női netkávézót létesítettek. A kávézó megnyitásával a YoungWomen4Change nevű aktivistacsoport azt akarja elérni, hogy Afganisztánban a jogfosztottsághoz szokott nők ne féljenek, és legyen egy biztonságos hely, ahol ők is háborítatlanul használhatják a világhálót. Utánanéztünk, azóta semmi hír netkávézóról, a Facebook-oldalukon az utolsó bejegyzés 2012. március 12-én keletkezett, reménykedünk, hogy nem kövezték meg őket.

Dániában 2010-ben egy Pink Patriarken nevű akciócsoport, amely leginkább két ifjú hölgyből áll, összeszámolta, hogy Koppenhága köztéri szobrai közül hány ábrázol férfit, hány pedig nőt, és elszomorító eredményre jutottak. A dán fővárosban található 350 szobor közül összesen csak 3 emlékezik híres hölgyekre.

Ampelfrau

Fotó:

Úgy döntöttek, hogy kiegyenlítik a nemek arányát, és március 8. reggelén rózsaszín tüllszoknyát adtak például Andersennek a Városháza téren álló szobrára is. Berlinben is hasonló vicces akcióra került sor tavaly, a híres Ampelmännchent, a gyalogosjelző férfit változtatták nőnap alkalmából szoknyásra.

A német Bild bulvárlap például tavaly nőnapkor döntött úgy, hogy nem tesz több meztelen nőt az újságba huszonnyolc év és ötezer lapszám után. A március 8-i, nőnapi döntés szerintük "egy kis lépés a nőknek, egy nagy lépés a Bildnek és a német férfiaknak".  A szerkesztőség férfi tagjai spontán ötlettől vezérelve próbálnak így vezekelni a több évtizedes szexizmusért. A politikusok is előszeretettel használják a nőnapot arra, hogy szavazatokat gyűjtsenek, Franciarországban 2007-ben A "nővériség" ("sororité") új alkotású szóval egészítette ki egy nagygyűlésén Ségoléne Royal szocialista párti elnökjelölt Franciaország "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavát. Majd hangsúlyozta: ne azért szavazzanak rá, mert nő, hanem azért, mert ő nőként igazi változást tud hozni a politikai életben.

Figyelmesség

Keressen egy dalt és klipet, amit szeretnek a nők, és küldje el nekik e-mailben vagy Facebookon. Ha igazán szorgalmas, akkor összeállíthat egy tízes listát, amiben van romantikus (Adéle-től bármi, például a Set fire to the rain Royal Albert Hall koncertverziója), vicces (Zoltán Erika: Túl szexi lány), szexi (Usher: Scream), tombolós (Beyoncé: Run the world), sírós (Prince: Purple Rain) és gyerekcsinálós (Metallica: Nothing else matters).

Virág

Aki jobban megerőltetné magát, és virágot vesz nőnapra, annak nem árt, ha tudja a virágillemszabályokat. Mivel ez nem a szerelmi vallomások ünnepe, a vörös tulipánt kerülje, ahogy a vörös rózsát is, akkor már inkább sárga vagy fehér színben válassza. De tökéletes lehet az orchidea, mert az a műveltség és kifinomultság virága, a magnólia, ami a természetesség, és a kála, ami a szépség virága. Cserepes növénynek is örülnek a nők, bár kaktuszt nem illik adni, a szerencsebambusz viszont mindig jó ajándék, és hálás növény, mert elég vízben tartani, és nem is drága.

Nőnapra virágot és ölelést

Fotó:

Csokoládé

Ha csokival lepné meg a környezetében lévő nőket, akkor nincs nehéz dolga. Akár szíves milkás, vagy trüffeles geil, nem fogják elküldeni. Ha több energiája van, akkor pedig elkészítheti a tökéletes csokitortát saját kezűleg, hatalmas sikert fog aratni vele, vagy vehet egyet a magyar csokigyárostól, aki arannyal, ezüsttel és akár tengeri sóval is megspékeli a táblákat.

Csokoládé bármilyen formában

Fotó:

Szerezzen be valami különlegességet, ami csak nyomokban tartalmaz csokit, a belgák például csokoládéízű és -illatú bélyeggel ünneplik az ország világhírű édességét. A bélyegeket érdemes megnyalni, mert kellemes csokoládéízűek lesznek, a címzettek pedig a különleges küldemény illataromáját élvezhetik.

Ryan Gosling

Az aktuális mama kedvencével is örömet okozhat a nőknek. Van például egy blog, mely a színész minden mozdulatát rögzíti, de létezik Ryan Gosling-kifestő, ám ha úgy döntene, hogy inkább köt valamit a nőismerősének, akkor is bevágódik, hisz kiderült: Gosling hobbija a kötögetés. 

Ryan Goslingot nőnapra!

Fotó:

 

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X