Johnnie Walker nagykövetség nyílt Pekingben

2013. március 07., csütörtök, 15:37 • Utolsó frissítés: 2013. március 08., péntek, 09:46
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Sanghaji kirendeltsége után most Pekingben adott át grandiózus márkabirodalmat a Johnnie Walker. A legendás skót szeszesitalgyártónak egyre növekvő piaca van Ázsiában, a luxusbárra hajazó exkluzív whisky-követségtől pedig még nagyobb népszerűséget remél az anyacég.

Az európai luxus márkák lassan de biztosan fedezik fel Ázsiát. Vevőt jócskán találnak a népes kontinensen, kapkodnak is a nagymúltú cégek drága termékei után. A Johnnie Walker-nél úgy döntöttek, hogy elvállalják a whisky világ „nagykövetségét” Pekingben.

Az ázsiai skótok Mekkája Peking, itt nyitott meg a Whisky-ház hihetetlen gyűjtői darabokkal, italmúzeummal, elegáns szalonnal, szemérmes skótoknak zártkörű klubteremmel. És persze klasszikus luxussal.

Fotó:

A misszió 2011-ben kezdődött, amikor megnyílt a sanghaji márkabolt, és ezzel elindult a hittérítés. Az igazi áttörés a Whisky-ház: a piros címkés Johnnie Walker kínai eladásai 65, míg a kék címkésés 45 százalékkal nőttek.

A hitbuzgó ázsiai skótok csak itt találnak olyan palackot, ami az Epic Dates kollekció része. Ára borsos: minimum 750000 forint. A zarándokok ezen túl találkozhatnak a cég legendás főzőmesterével, Jim Beveridge-vel, az ő prédikációi alapján keverhetik ki egyedi ízű, erősségű és tónusú Johnnie Walker whiskyjüket.

Az igazán elhivatottak megkísérelhetnek bekerülni a helyszínen működő, kétszáz főben limitált elit klub tagjai közé, akik a kényelmes bőrfotelekben szivarozva kortyolgatják a kötetlen anekdotázáshoz elengedhetetlen skót nedűt. A klub tagjainak különleges skóciai-túrákat is szerveznek, melyek keretein belül autentikus kastélyokban megszállva, két golfjátszma közt végiglátogathatóak az ország legendás whisky lelőhelyei.

Természetesen a Johnnie Walker palota az utca emberének is maradandó élményeket ígér. Legtöbb helysége bárki számára szabadon látogatható, így a múzeum vagy a bár is. Az utóbbi a lepárlók misztikus hangulatát tízezer rézcsővel idezi meg.

A Johnnie Walker brandet jegyző Diaego bejelentette, hogy a közeljövőben a sanghaji és pekingi példákat alapul véve több komplexum létrehozását is tervezik az ázsiai régióban, majd amennyiben ezek sikere változatlan marad, világszerte.


Johnnie Walker nagykövetség nyílt Pekingben
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó.

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X