Johnnie Walker nagykövetség nyílt Pekingben

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Peking; luxus; whisky; Johnnie Walker;

Sanghaji kirendeltsége után most Pekingben adott át grandiózus márkabirodalmat a Johnnie Walker. A legendás skót szeszesitalgyártónak egyre növekvő piaca van Ázsiában, a luxusbárra hajazó exkluzív whisky-követségtől pedig még nagyobb népszerűséget remél az anyacég.

Az európai luxus márkák lassan de biztosan fedezik fel Ázsiát. Vevőt jócskán találnak a népes kontinensen, kapkodnak is a nagymúltú cégek drága termékei után. A Johnnie Walker-nél úgy döntöttek, hogy elvállalják a whisky világ „nagykövetségét” Pekingben.

Az ázsiai skótok Mekkája Peking, itt nyitott meg a Whisky-ház hihetetlen gyűjtői darabokkal, italmúzeummal, elegáns szalonnal, szemérmes skótoknak zártkörű klubteremmel. És persze klasszikus luxussal.

Fotó:

A misszió 2011-ben kezdődött, amikor megnyílt a sanghaji márkabolt, és ezzel elindult a hittérítés. Az igazi áttörés a Whisky-ház: a piros címkés Johnnie Walker kínai eladásai 65, míg a kék címkésés 45 százalékkal nőttek.

A hitbuzgó ázsiai skótok csak itt találnak olyan palackot, ami az Epic Dates kollekció része. Ára borsos: minimum 750000 forint. A zarándokok ezen túl találkozhatnak a cég legendás főzőmesterével, Jim Beveridge-vel, az ő prédikációi alapján keverhetik ki egyedi ízű, erősségű és tónusú Johnnie Walker whiskyjüket.

Az igazán elhivatottak megkísérelhetnek bekerülni a helyszínen működő, kétszáz főben limitált elit klub tagjai közé, akik a kényelmes bőrfotelekben szivarozva kortyolgatják a kötetlen anekdotázáshoz elengedhetetlen skót nedűt. A klub tagjainak különleges skóciai-túrákat is szerveznek, melyek keretein belül autentikus kastélyokban megszállva, két golfjátszma közt végiglátogathatóak az ország legendás whisky lelőhelyei.

Természetesen a Johnnie Walker palota az utca emberének is maradandó élményeket ígér. Legtöbb helysége bárki számára szabadon látogatható, így a múzeum vagy a bár is. Az utóbbi a lepárlók misztikus hangulatát tízezer rézcsővel idezi meg.

A Johnnie Walker brandet jegyző Diaego bejelentette, hogy a közeljövőben a sanghaji és pekingi példákat alapul véve több komplexum létrehozását is tervezik az ázsiai régióban, majd amennyiben ezek sikere változatlan marad, világszerte.
Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X