szerző:
MTI

Természetesen úton született egy több mint ötkilós kislány Szegeden. Emma Sarolt az újszülött méretű ruhákat nem tudja hordani, és a pólyába sem fér bele. A baba és anyukája is jól vannak – írja a delmagyar.hu.

A 31 éves édesanya kedden délben 5020 grammal hozta világra kislányát. A szüléskor nem lépett fel komplikáció, a gyermek teljesen egészséges. Ritkán születnek ilyen nagy súlyú csecsemők, százból 7-8 baba van 4 kiló felett, és többségük fiú.

Emma Sarolt az egyetlen baba az osztályon, akit takaróba bugyolálnak, mert a pólyába nem fér bele. Édesanyja felkészült arra, hogy nagy gyermeket szül, mert két fia is több mint 4 kilóval született korábban. A több mint ötkilós súly azonban őt is meglepte.

Vincze Emőke szülész-nőgyógyász szakorvos azt mondta: ilyen esetekben különféle gyógyszerekkel segítenek, hogy ne alakulhasson ki veszélyhelyzet. A vajúdás alatt erősebb fájdalmakat keltettek, szülés után pedig a méh gyors összehúzódását segítették – magyarázta.

Emma egynaposan már szopott, minden bizonnyal jó étvágyú baba lesz. Hatalmas haja mellett pedig abból is látszik, tipikus kislány, hogy vízszintes helyzetben magából kikelve sír, amint azonban édesanyja felemeli, és magához öleli, elégedett sóhajtozásokon kívül más hangot nem hallani tőle – olvasható a cikkben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!