Budapesti metró a világ legjobbjai között - fotók

2013. november 25., hétfő, 12:44 • Utolsó frissítés: 2013. november 25., hétfő, 13:09
Szerző:


Címkék: ; ; ;

London, Delhi és Stockholm mellett a budapesti kisföldalatti is bekerült a Telegraph, a világ legjobb metróit listázó összeállításába.

Különösen a budapesti kisföldalatti megállóinak autentikus csempe és mozaik díszétéseit dicséri a Telegraph a világ legjobb metróvonalait bemutató összeállításában.

Az 1896-os megnyitásával Európa egyik első földalatti vasútvonalaként számon tartott kisföldalatti, bár a lap szerint tűzvédelmileg nem a legtökéletesebb, még mindig a kontinens egyik legbájosabb, mélyben zakatoló tömegközlekedési eszköze.

Fotó:

A stockholmi metró valósággal úszik a művészetben, leghíresebb, barlangszerű megállója, a Solna pedig külön turistalátványosságnak számít.

Fotó:

Az indiai Delhi közlekedése enyhénszólva kaotikus, ám a föld alatt mégis egy pedánsan rendben-és tisztán tartott, a város népességére optimalizált metróhálózat cáfol rá az Indiával kapcsolatos sztereotípiákra.

Fotó:

Szentpétervár földalatti vasútvonalai a moszkvai metróéhoz hasonló, régi idők pompájával támadó, grandiózus megállóiról híresült el, melyek mennyezetén megszokott látványnak számítanak az antik csillárok.

Fotó:

A londoni metró Európa legjelentősebb, egyben legfuturisztikusabb elemekkel rendelkező földalatti közlekedési hálózata, melynek bejárása túlmutat az egynapos kirándulás időkeretein.

Fotó:
A teljes listát itt éri el.


Budapesti metró a világ legjobbjai között - fotók
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Gép mellett ebédel? Ne tegye!

Olvasóinak nagy része rendszeresen az íróasztalánál fogyasztja el az ebédjét, bár a legtöbben még közülük is azt gondolják, hogy ez nem jó.

még több hír »
HIRDETÉS
Lehet itt élni:

Lehet itt élni: "Minden van, csak pénz és jó kaja nincs"

Magyarországon még létezik a szolidaritás, Budapest laza és sok benne a zöld, az emberek nyugisak és sokkal kevésbé hülyék, mint a franciák.

még több hír »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X