szerző:
hvg.hu

Egy londoni Louis Vuitton üzlet vezetőjét rasszizmus miatt kirúgták, de nem csak az afrikai származású alkalmazottat ócsárolta, hanem saját munkaadóját, de még Obamát is.

Szar, kínai termékek. A londoni Selfridge's luxusáruház Louis Vuitton üzletében hangoztatta ezt, nem más, mint az üzlet menedzsere. A korántsem lojális üzletvezetőnek nem csak a saját termékeivel volt baja, az alkalmazottakat is folyamatosan szekálta, a afrikai származású eladónak egyszer azt mondta, hogy "a feketék rabszolgák, és mocskot esznek a földről". Később ki is rúgta Oliver Koffit, aki viszont bírósághoz fordult, a per során kiderült, hogy az üzletvezető Obamát, és a külföldi ügyfeleket is becsmérelte. Kirúgtak a cégtől, és állásfoglalásban közölték, hogy a zaklatás semmilyen formáját nem tolerálják a Louis Vuittonnál.

Nem ez volt az első kirívó eset a divatvilágban, 2011 februárjban John Galliano divattervező vetette el a sulykot, amikor egy párizsi kávézóban antiszemita megjegyzést tett a vendégekre. A Dior ugyancsak kipenderítette a vezető tervezőjét. De kapott más munkát, most épp egy New York-i dizájniskolában tanít, a 2013-as New York-i divathéten pedig öltözetével provokált, mert ortodox zsidókra jellemző kiegészítőket választott (pajesz, hosszú fekete kabát, keménykalap).

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!