szerző:
hvg.hu

Egy londoni Louis Vuitton üzlet vezetőjét rasszizmus miatt kirúgták, de nem csak az afrikai származású alkalmazottat ócsárolta, hanem saját munkaadóját, de még Obamát is.

Szar, kínai termékek. A londoni Selfridge's luxusáruház Louis Vuitton üzletében hangoztatta ezt, nem más, mint az üzlet menedzsere. A korántsem lojális üzletvezetőnek nem csak a saját termékeivel volt baja, az alkalmazottakat is folyamatosan szekálta, a afrikai származású eladónak egyszer azt mondta, hogy "a feketék rabszolgák, és mocskot esznek a földről". Később ki is rúgta Oliver Koffit, aki viszont bírósághoz fordult, a per során kiderült, hogy az üzletvezető Obamát, és a külföldi ügyfeleket is becsmérelte. Kirúgtak a cégtől, és állásfoglalásban közölték, hogy a zaklatás semmilyen formáját nem tolerálják a Louis Vuittonnál.

Nem ez volt az első kirívó eset a divatvilágban, 2011 februárjban John Galliano divattervező vetette el a sulykot, amikor egy párizsi kávézóban antiszemita megjegyzést tett a vendégekre. A Dior ugyancsak kipenderítette a vezető tervezőjét. De kapott más munkát, most épp egy New York-i dizájniskolában tanít, a 2013-as New York-i divathéten pedig öltözetével provokált, mert ortodox zsidókra jellemző kiegészítőket választott (pajesz, hosszú fekete kabát, keménykalap).

©