szerző:
hvg.hu

Elbújna néhány percre a városi rohanásból, ledőlne egy délutáni szunyókára, különleges helyen randizna? A Slow Budapest mozgalom térképének segítségével kinéztünk öt olyan helyet a fővárosban, ahol ha csak kis időre is, de elfelejtheti a rohanó, stresszes forgalmat.

Elek apó kútja

Benedek Elek, a nagy mesemondó emlékére állított emlékmű és forrás, néhány paddal Budán, a Döbrentei utcában. Tökéletes hely olvasáshoz, beszélgetéshez, vagy csak egyszerű megpihenéshez, mellesleg a kilátás sem rossz.

Margit utcai park

A Margit híd budai hídfőjétől nem messze, a Margit és a Rómer Flóris utca között található ez a park. Van itt minden, amit csak kívánni lehet egy kis lustálkodáshoz, bámészkodáshoz: szökőkút, páros padok és még játszótér is várja a lassításra vágyókat.

©

Ponty utcai lépcső

Budán számtalan lépcső csábítja a sétálót, de a széles választékban is vannak igazán kiemelkedőek. A Ponty utcában található hosszú lépcső valódi menedék az igyekvő város elől. Ha elég időnk van itt, kicsit átérezhető még egy letűnt kor lassabb hangulata is. Filmszerű élmény.

Nehru part

Mióta rendbe hozták ezt a partszakaszt jelentősen megnőtt az ide látogatók száma. Lehet kutyát sétáltatni, sportolni, és a padokon ücsörögni a Duna közvetlen közelében. Ha megszomjazunk, megéhezünk, biztonságos közelségben a Bálna. A tervezett felújítás után várhatóan még kedveltebb kikapcsolódási helyszín lesz.

©

 Szenes Hanna park

A Király utca Városligethez közelebb eső feléről nem igazán a nyugalom juthat az eszünkbe, de van a környéken egy aprócska park, ahol már nem is tűnik olyan elviselhetetlennek a zaj és a forgalom. A Szenes Hanna Park a Rózsa és Jósika utca sarkán bújik meg, mint egy apró, oda nem illő sziget.

További helyek között böngészhet a Slow Budapest térképén. A mozgalomról és céljaikról itt írtunk korábban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!