szerző:
hvg.hu

A Deutsche Bahn ellen nyert egy alkalmazott a német munkaügyi bíróságon, hiába aludta végig feltett lábakkal a műszakot.

Nem zavarta meg senki, ezért 7 órán keresztül, feltett lábakkal aludt a vonaton a Deutsche Bahn alkalmazottja. A munkaadójának nem tetszett a viselkedése, ezért kirúgta a bisztrókocsiban dolgozó nőt, aki nem hagyta annyiban: munkaügyi bírósághoz fordult – írja a faz.net.

A harmincéves nő a kérdéses napon előre jelezte a szerelvény főnökének és a bisztrókocsi vezetőségének, hogy nem érzi jól magát, de nem akart beteget jelenteni és otthon maradni. A főnökével megbeszélte később, hogy egy gyerekeknek fenntartott kocsiban kipiheni magát, és ha szükség van rá, akkor szólnak neki. Ez nem történt meg, így végigaludta az utat. A Deutsche Bahn bizalomvesztésre hivatkozva bocsátotta el a nőt, a kölni munkaügyi bíróságon viszont megfordították a kérdést: miért nem működött a "természetes kollegiális törődés", és miért nem nézett rá a nőre senki ennyi órán keresztül? A nő megnyerte a pert.