szerző:
hvg.hu

A Házasság hete programsorozat célja elsősorban az, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeinek fontosságára és segítséget nyújtson a házasságra készülőknek. A családértelmezéssel kapcsolatban, riportunkban megszólal Kincses Marcell, homoszexualitását nyíltan vállaló egykori ifjúsági lelkész is, aki nemrég Coming Out könyv címen írta meg történetét.

A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság hete elnevezésű programsorozatot, február 8. és 15. között. Az esemény fővédnöke a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita. A szervezők szerint a rendezvény célja elsősorban az, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeinek fontosságára és segítséget nyújtson a házasságra készülőknek.

Az eseménnyel párhuzamosan – Mondj igent! címmel – a TASZ is kampányt indított, mert szerintük a magyar szabályozás, illetve gyakorlat „időben visszafelé” halad, hiszen a kormány szerint senki nem minősül családnak, aki nem házasságban él. Felkérésükre a Házasság hete alatt több kortárs magyar író is publikál majd a hatályos szabályozás kirekesztő voltára emlékeztető cikkeket, a mondjigent.tasz.hu weboldalon.

A családértelmezéssel kapcsolatban riportunkban megszólal Kincses Marcell, homoszexualitását nyíltan vállaló egykori ifjúsági lelkész is, aki nemrég Coming Out könyv címen írta meg történetét. Vele hamarosan hosszabb videointerjút is közlünk.