szerző:
MTI

Ritka emlőrákot diagnosztizáltak egy nyolcéves amerikai lánynál. A Utah államban lévő Centerville-ben élő Chrissy Turner a világ egyik legfiatalabb mellrák betege.

Az úgynevezett váladéktermelő karcinóma a mellrák egyik ritka formája, az összes emlődaganatos betegség kevesebb mint egy százalékát teszi ki.

Anette Turner, Chrissy édesanyja az ABC News amerikai hírtelevíziónak elmondta, hogy lánya fedezte fel a daganatot.

Anette Turnernek korábban petefészekrákja volt, édesapjánál nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak. A lányt már előjegyezték műtétre egy utahi klinikán. A műtét költségeinek támogatására egy jótékonysági kampányban már 50 ezer dollár gyűlt össze.

Salt Lake City gyermekkórházának orvosai bíznak abban, hogy a daganatot el tudják távolítani.

"Jól kezelhető. Chrissynek el fogják távolítani az egyik mellét, hogy megelőzés gyanánt megszabaduljanak minden szövettől, amely előidézhetné a daganat kiújulását" – mondta Brian Bucher, a lány kezelőorvosa.

Szakemberek hangoztatják, hogy Chrissy esetében genetikai tényezők játszanak szerepet, mivel a lány mindkét szülője daganatos beteg.

A váladéktermelő karcinóma általában 15 és 30 év közötti nők körében léphet fel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!