szerző:
hvg.hu

Nem csak a kádban éppen szülő nőnek kellett segítenie a kiérkező mentőknek, hanem meg kellett nyugtatni az etetőszékben ülő kétéves kistestvérét is. Az izgalmas bevetés jól végződött, az újszülütt és az anya is jól van, a kistestvérre a nagyszülők vigyáznak.

A fürdőkádban találták a kismamát a kiérkező mentők egy Hajdú-Bihar megyei lakásban csütörtökön, mikor szüléshez riasztották őket.

A viharos gyorsasággal zajló események még arra sem hagytak időt, hogy kiemeljék a szülő nőt a kádból, ott kellett világra segíteniük az újszülöttet – ecsetelte az izgalmas eseményeket közleményében Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

További kihívást jelentett a mentők számára az etetőszékben ülő kétéves kisfiú megnyugtatása, ami akkor sikerült, mikor felsírt az újszülött, és kiderült, hogy Tomika nevű, egészséges kistestvére született.

A mentők az újszülöttet és az anyukát kórházba szállították, a kétéves kisfiút pedig a közben megérkező nagyszülők gondjaira bízták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!