szerző:
hvg.hu

A Kinder csoki egyik talánya foglalkoztatta pár napig a netezőket, de ne valami titkos receptre gondoljanak!

Fény derült a Kinder csokoládé egyik nagy titkára, és itt még véletlenül se valami titkos összetevőre gondoljanak, hanem arra, ami több netezőt igazán foglalkoztatott az elmúlt időszakban: hogy ki lehet a csokoládé dobozán szereplő fiatalember.

 

Erről a fiúról van szó:

 

Nemrég egy twitterező azt állította, hogy egy Josh Bateson nevű 21 éves brit fiúban ismert rá az egykori Kinder-gyerekre.

 

Közzétette: Josh Bateson – 2015. október 3.

A fiatalember Facebook-oldalát elárasztották a kommentelők, legtöbben gratuláltak neki és lelkendeztek. Josh pedig vette a lapot és nem is cáfolta a dolgot, inkább jót nevetett az egészen.

Aztán kiderült, hogy az olasz cégnek valójában egy olasz kisfiú, a jelenleg modellként dolgozó bolognai Matteo Farneti volt a modellje, aki kicsi fiúként még így nézett ki:

 

 

Most pedig így:

 

Photographer: Kenneth Lam

Közzétette: Matteo Farneti – 2015. július 25.

Így utólag kézenfekvőnek tűnik persze, hogy egy olasz vállalat fotózásán egy olasz gyerek áll modellt, de ez sem annyira magától értetődő, a Ferrero ugyanis korábban 32 éven át egy német kisfiút, Günter Euringert szerepeltette a csokis dobozon, és csak 2005-ben cserélte le a kisfiú Farnetire.

 

Erről a csokigyerekről van szó, talán emlékeznek:

 

 

Aki most így néz ki, és operatőrként dolgozik. Bár a kezében tartott csokoládékon többféle fizimiskával látható, valójában csak egyszer állt modellt, 300 márkát kapott érte, utána pedig a kor divatjának megfelelően többször retusálták a fotóját.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!