szerző:
MTI

Sok ezer kínai internetező küldött fényképet a kínai nagy falról és más kínai nevezetességekről egy rákbeteg amerikai kisfiúnak, akinek az volt a vágya, hogy híressé váljon Kínában, mielőtt meghal.

A nyolcéves Dorian Murray egy gyermekek körében gyakori rákbetegségben, rhabdomioszarkómában szenved már négyéves kora óta. Január elején a család úgy döntött, hogy felhagynak a kezeléssel, mivel a daganat átterjedt a gerincvelőre és az agyra is, és az orvosok gyógyíthatatlannak nyilvánították a kis pácienst.

A Rhode Island-i kisfiú azonban kifejezte apjának azt az "utolsó kívánságát", hogy "mielőtt mennybe megy", szeretne híressé válni Kínában, az általa olyannyira csodált nagy fal hazájában. Az apa felhívást tett közzé a közösségi médiában, arra kérve az együttérző embereket, hogy szolidaritásuk jeleként küldjenek fényképet kisfiának D-Strong hashtaggel. 

©

A felhívás nyomán sok ezren küldték el Kínából és a világ többi részéről saját, a nagy falról és más kínai nevezetességekről készült fotójukat jókívánságokkal együtt a gyermeknek, akinek így megvalósulni látszik álma a hírnévről. Sokan biztatták, hogy ne adja fel. A Hszinhua kínai hírügynökség jelentése szerint tömegesen gyűltek össze emberek a nagy falon D-Strong felirattal, hogy így segítsék a kisfiú utolsó kívánságának teljesülését. 

A kis Dorian történetét sok kínai újság megírta, az angol nyelvű China Daily című lap pedig az amúgy a nagy horderejű politikai eseményeknek fenntartott címlapján hozta le a történetet.

A Hszinhua állami hírügynökség kommentárban adott hangot csodálatának a kisfiú képzelőerejét illetően, mely "egy invázióellenes falat szíveket az óceánokon át összekötő híddá" változtatott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!