szerző:
hvg.hu

Párizs történelmi találkozásnak lehetett tanúja a napokban. A művészvilág ikonikus figurája, a provokatív akciói miatt Kínából kitiltott képzőművész, Aj Vej-vej úgy tűnik, az emigrációban sem tétlenkedik, és töretlenül feszegeti a határokat. Ennek ékes bizonyítéka, hogy legutóbb a gazdag örökösnővel, Paris Hiltonnal szelfizett.

Aj Vej-vej és Paris Hilton munkásságában sem példátlan a közösségi háló és a különböző csatornák professzionális használata: az emigrációban élő kínai művész a Twitter egyik legaktívabb felhasználója, és újabban különösen szorgalmas az Instagramon is. Paris Hilton pedig csak ugyanazt a szelfitempót pörgeti, amit a hozzá hasonló celebnők…

Aj Vej-vej korábbi projektjeit szemlélve nem szokatlan a közös pózolás, mert a művész előszeretettel helyez popkulturális elemeket, népszerű témákat szokatlan kontextusba, hogy zavarba ejtse a nézőt. A kép abból a szempontból viszont igazi kuriózum, hogy Aj Vej-vej mintha önmagát meghazudtolva kivételesen mosolyogni próbálna.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!