szerző:
hvg.hu

Bár első sorban nem sportpszichológusként tevékenykedik a kemény szavairól és nyers stílusáról ismert pszichiáter, Csernus doki az Európa-bajnokság előtt sokat foglalkozott a hétvégén győzelmet arató női vízilabda-válogatottal. Bíró Attila szövetségi kapitány szombati diadalukat pszichológiai győzelemnek nevezte, a pólós lányok köszönetet mondtak pszichiáterüknek.

A pénteki döntőben Hollandiát 9-7-re legyőző női vízilabda-válogatott tagjai régóta küzdöttek azzal, hogy téthelyzetben nem bírták eléggé a terhelést, ez pedig a teljesítmény rovására ment. Ezen hivatott változtatni, hogy a felkészülés során az edzői stáb kicserélődése mellett megkérték Csernus dokit, hogy dolgozzon a csapat pszichiátereként.

A szakember mind az EB előtt és után csoportos foglalkozásokat tartott a sportolóknak, emellett egyénileg is foglalkozott a játékosokkal, akik telefonon bármikor elérhették. A hangsúlyt első sorban a lányok önbizalmának növelésére helyezték.

„Sokat köszönhetünk a pszichológusunknak, de az edzőváltás és az is jót tett, hogy mindenki beállt a sorba, ugyanazt akarta az egész csapat. A mostani teljesítmény eddig is benne volt az együttesben, de sajnos nem jött ki. Most minden adott volt ehhez” – válaszolta Keszthelyi Rita csapatkapitány a Blikk.hu kérdésére.

©

„Biztos vagyok benne, hogy tud keményebb is lenni Csernus doki, de azért így is őszinte volt. Ráérzett, hogy lehet ránk hatni” – árulta el az Eb legjobb kapusának választott Gangl Edina szerint rengeget számított, hogy az ismert pszichiáter azonnal megtalálta velük a közös hangot.

„Abszolút pszichológiai győzelem volt. Sokat segített Csernus Imre jelenléte, akárcsak az edzőkollégáimé, egy hullámhosszon rezegtünk, igazi csapatszellem alakult ki. Ha kellett, sokkolta a lányokat, de finomabb módszerekhez is nyúlt, amennyiben arra volt szükség. Nagyon jól tudja, hogy mikor kell simogatni, és mikor muszáj sokkolni – beszélt a közös munkáról Bíró Attila szövetségi kapitány.

Csernus doki az ünneplésből is kivette a részét, a csapattal együtt ő is dobogóra ált a győzelem után, majd a közös munkát a Facebook-oldalán is megköszönte, ahol a közös munkát örök élménynek nevezte.

Örök élmény marad! Köszönöm a közös munkát!

Közzétette: Csernus doki – 2016. január 23.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!